Cursuri gratuite cu puncte EMC pe FormareMedicala.ro

20/02/2019
Cursuri gratuite cu puncte EMC pe FormareMedicala.ro

Cursuri gratuite cu puncte EMC pe FormareMedicala.ro

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cursuri-gratuite-cu-puncte-emc-pe-formaremedicala-ro/

Viziunea FormareMedicala.ro este de a oferi Educatia medicala continua (EMC), medicilor din Romania, utilizand mijloace moderne de comunicare si prezentare. Dorim sa asiguram accesul tuturor profesionistilor in sanatate, la nivel national, in mod gratuit la informatii stiintifice de ultima ora, cu larga aplicabilitate practica.

Incepand cu 2011, cursurile EMC publicate pe platforma formaremedicala.ro sunt dezvoltate in colaborare cu medici de prestigiu din diferite specialitati si acopera o mare varitate de arii de terapie.

Cursurile sunt realizate de catre Societatea Nationala de Medicina Familiei in colaborare cu Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti sau Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu Cluj.

Ne dorim ca aceste cursuri sa devina un reper in dezvoltarea dumneavoastra profesionala si va sa asigure un procent cat mai mare din necesarul de puncte EMC / credite EMC.

Cursuri online creditate cu puncte EMC

Cursurile online si examenele sunt realizate conform cerintelor CMR in gestionarea anuala de credite EMC.

Formarea medicala continua este un angajament pe termen lung. Scopul sau este actualizarea permanenta a cunostintelor, in pas cu cele mai recente descoperiri si studii, in ideea de imbunatatire a practicii medicale. Aceste cursuri gratuite online pentru cumularea de puncte / credite EMC, pot fi parcurse comod si cu usurinta fara intreruperea activitatilor cotidiene, fara a necesita deplasari.

Cumularea punctelor EMC – update 2019

SNMF este acreditat ca furnizor EMC de catre Colegiului Medicilor din Romania. Conform deciziei nr. 12 din 29,06,2018, medicii aflati in activitate trebuie sa acumuleze un numar minim de 200 de credite / puncte EMC in decursul a 5 ani, din momentul inscrierii in CMR. Pentru a respecta principiul continuitatii educatiei medicale, medicii vor acumula minimum 25 de puncte EMC / an.

Conform acestei ultime decizii, in cazul in care nu se realizează numarul minim de puncte / credite EMC, in termenul prevazut, calitatea de membru al CMR si dreptul de a exercita profesia se suspenda pana la realizarea acestuia conform prevederilor legale.

Prelungirea activitatii medicilor pensionari se face anual, in baza dovezii obtinerii unui numar de minimum de 40 de credite EMC acumulate in anul anterior.

Punctele EMC trebuie sa fie acumulate prin participarea la programe (cursuri) EMC formale sau non-formale, preponderent in domeniul de specialitate.

Principalele arii de terapie pe formaremedicala.ro in urma carora absolventii obtin credite EMC

• Diabet, nutritie si boli metabolice
• Cardiologie
• Management si comunicare
• Oncologie
• Endocrinologie
• Respirator
• Vaccinologie
• Hematologie
• Pediatrie
• Boli Autoimune
• Dermatologie
• Nefrologie – Urologie
• Boli Infectioase
• Reumatologie
• Neurologie

Cu o echipa dedicata de suport, FormareMedicala.ro va asista telefonic si pe email pe toata durata interactiunii cu platforma online, astfel incat sa aveti o experienta usoara si placuta, sa va puteti concentra pe materialele stiintifice.

Educatia medicala la distanta EMCD

Educatia medicala la distanta (EMCD) pe FormareMedicala cuprinde cursuri EMCD publicate periodic accesibile utilizatorilor inregistrati. Cursurile on-line sunt realizate in format grafic agreabil, includ animatii, activitati, fisiere video si alte resurse. Testarea finala este securizata iar absolventii obtin diploma imediat dupa promovarea exmenului, in format electronic.

Pentru numarul de cursuri disponibile si punctele aferente alocate fiecaruia puteti consulta lista completa de cursuri online creditate cu puncte EMC.

Etichete: puncte EMC, credite EMC, cursuri gratuite cu puncte EMC, cursuri online creditate cu puncte EMC, educatia medicala la distanta EMCD

autor

Autor: FormareMedicala.ro

14 Comentarii

 1. Genes Dorina says:

  De ce nu sunt cursuri gratuite, cu credite EMC și pentru stomatologi?

 2. IONITA DOINA says:

  DORESC SA MA INSCRIU PE PLATFORMA SI SA PRIMESC INFORMATII DESPRE CURSURI CU EMC GRATUITE

 3. Stefan Grigore says:

  De ce mi se impune mie ca medic ,sa studiez anumite cursuri cand eu doresc sa studiez in acest moment de pandemie cursuri de genetica ?
  În plus de ce noi medicii pensionari plătim cotizații la colegiul medicilor aceeași sumă de 50 lei ,când medicilor activi li s-au dublat salariile iar pensionarilor nu ni s-au mărit pensiile ? Va rog sa răspundeți pe această pagină, pentru că nu toți pensionarii au email.

 4. Gabriel Rozalia Ana says:

  Doresc sa primesc noi notificări

 5. GHEBA ANI LIVIA says:

  Buna ziua!Aș dori să parcurg cursurile ptr a obține cele 30 credite.ce cursuri trebuie parcurse?

 6. FRUNZULICA Maria says:

  Pe FormareMedicala am facut pana acum 47 puncte, doar din 4 cursuri, distantate evident la 30 zile: bpoc, hta in practica medicala, infecții respiratorii, vaccinarea

 7. Stănescu Daniela-Mirela says:

  Bună ziua.
  Doresc să mă înregistrez pentru a mă informa permanent în domeniul medical și pentru a acumula punctele pentru exercitarea profesiei de medic.

 8. Doina Taranu says:

  In acest an “anormal” datorita pandemiei SASRS-COV-19 , in care congresele, simpozionele, cursurile, conferintele , etc risca sa nu se mai tina, cum ar putea un medic gastroenterolog pensionar sa-si faca punctajul de 40 puncte? Mentionez ca la inceputul lunii ianuarie 2021 trebuie sa obtin ALP-ul. Pun aceasta intrebare pentru ca pe site-ul dvoastra nu exista nici un curs in aceasta specialitate si speram ca in afara de medicii de familie si alte specialitati sa beneficieze anul acesta. Asta in situatia cand gastroenterologia este cea mai solicitata specialitate dupa cardiologie( care insa beneficiaza de peste 10 cursuri pe site). In plus ma aliez dlui. dr. Stefan Grigore in ceea ce priveste discriminarea pensionarilor. Poate CMR si CMMB vor tine cont si de acest aspect de acum in colo. Astept raspunsul dumneavoastra. Multumesc

 9. Hera Corina says:

  Buna ziua. Sunt medic specilist chirurgie generala,aveti cursuri care m-ar interesa. Daca le absolv, punctele EMC vor fi recunoscute de Colegiul Medicilor pentru specialitatea mea?

 10. Lucia Iacob says:

  Cursurile creditate EMC se adreseaza doar medicilor de familie sau și altor specialități?

 11. Mariana Cruceriu says:

  Buna ziua
  Sunt interesata de cursuri la distanza in domeniul medical
  Am doar liceul-bacalaoreat…Multumesc

 12. Stefan Grigore says:

  Discriminarea medicilor pensionari fata de medicii activi rezida din faptul ca ei sunt obligati a obtine 40 credite EMC iar ceilalti numai 25 de credite anual

 13. Horvath says:

  Buna dimineata,ddoresc sa ma inscriu pentru cursuri.Va multumesc

 14. Lupsa says:

  Buna ziua ,sunt interesata de cursuri de la distanta in domeniul medical adresate celor fara facultate ,doar liceu si bacalaureat .ma puteti îndruma in acest sens va rog ?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: