Cursuri de ingrijirea piciorului diabetic pentru asistente si fiziokinetoterapeuti

25/09/2019

Cursuri de ingrijirea piciorului diabetic pentru asistente si fiziokinetoterapeuti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cursuri-de-ingrijirea-piciorului-diabetic-pentru-asistente-si-fiziokinetoterapeuti/

Asociatia de Podiatrie continua pregatirea la nivel national a asistentilor medicali generalisti si a fiziokinetoterapeutilor in domeniul ingrijirii piciorului diabetic.

Pregatirea se realizeaza prin programe de educatie medicala continua in domeniul Podiatriei ce se desfasoara in aproape toata tara.

Ingrijirea persoanei cu diabet este o munca de echipa, la care iau parte profesionisti cu pregatire medicala din mai multe domenii conexe diabetului si complicatiilor sale. Neuropatia diabetica si piciorul diabetic sunt complicatii majore ale diabetului zaharat, care afecteaza peste 60% dintre persoanele cu diabet.

Asa cum medicul de familie are un rol extrem de important in diagnosticarea si tratarea bolnavului de diabet, la fel si asistenta medicala a acestuia, care in cele mai multe cazuri cunoaste personal pacientii de pe lista, inclusiv istoricul lor medical. Astfel, ea poate contribui cel mai mult la partea de ingrijire a piciorului diabetic, imbunatatind considerabil calitatea vietii bolavilor de diabet.

Cursurile de educatie medicala pentru asistente si fiziokinetoterapeuti se realizeaza impreuna cu Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar si sunt creditate de Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania. Acestea sunt sustinute de cadre universitare si formatori in podiatrie.

De asemenea, important de precizat este ca Asociatia de Podiatrie a primit de la Ministerul Muncii avizul favorabil pentru introducerea ocupatiei de podiatru in cadrul Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR).

Urmatoarele sesiuni ale cursului “Ingrijirea piciorului diabetic” au loc in luna octombrie.

Informatii despre programul cursurilor si inscriere, AICI.

Etichete: cursuri pentru asistente, cursuri fiziokinetoterapeuti, cursuri OAMGMAMR, pregatire asistente medici de familie, ingrijirea piciorului diabetic, asociatia de podiatrie

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Un medic propune ca antiviralul Favipiravir sa poata fi cumparat din farmacii

Este asteptata o decizie privind rapelul in cazul persoanelor vaccinate cu Johnson & Johnson

Doza de booster cu vaccinul Moderna, dupa 6-8 luni | Recomandare de injumatatire a dozei

S-a descoperit o metoda prin care se poate bloca multiplicarea SARS-CoV-2

Comisia Europeana a stabilit un portofoliu de 10 mijloace terapeutice impotriva Covid-19