Cursuri de ingrijirea piciorului diabetic pentru asistente si fiziokinetoterapeuti

25/09/2019

Cursuri de ingrijirea piciorului diabetic pentru asistente si fiziokinetoterapeuti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cursuri-de-ingrijirea-piciorului-diabetic-pentru-asistente-si-fiziokinetoterapeuti/

Asociatia de Podiatrie continua pregatirea la nivel national a asistentilor medicali generalisti si a fiziokinetoterapeutilor in domeniul ingrijirii piciorului diabetic.

Pregatirea se realizeaza prin programe de educatie medicala continua in domeniul Podiatriei ce se desfasoara in aproape toata tara.

Ingrijirea persoanei cu diabet este o munca de echipa, la care iau parte profesionisti cu pregatire medicala din mai multe domenii conexe diabetului si complicatiilor sale. Neuropatia diabetica si piciorul diabetic sunt complicatii majore ale diabetului zaharat, care afecteaza peste 60% dintre persoanele cu diabet.

Asa cum medicul de familie are un rol extrem de important in diagnosticarea si tratarea bolnavului de diabet, la fel si asistenta medicala a acestuia, care in cele mai multe cazuri cunoaste personal pacientii de pe lista, inclusiv istoricul lor medical. Astfel, ea poate contribui cel mai mult la partea de ingrijire a piciorului diabetic, imbunatatind considerabil calitatea vietii bolavilor de diabet.

Cursurile de educatie medicala pentru asistente si fiziokinetoterapeuti se realizeaza impreuna cu Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar si sunt creditate de Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania. Acestea sunt sustinute de cadre universitare si formatori in podiatrie.

De asemenea, important de precizat este ca Asociatia de Podiatrie a primit de la Ministerul Muncii avizul favorabil pentru introducerea ocupatiei de podiatru in cadrul Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR).

Urmatoarele sesiuni ale cursului “Ingrijirea piciorului diabetic” au loc in luna octombrie.

Informatii despre programul cursurilor si inscriere, AICI.

Etichete: cursuri pentru asistente, cursuri fiziokinetoterapeuti, cursuri OAMGMAMR, pregatire asistente medici de familie, ingrijirea piciorului diabetic, asociatia de podiatrie

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Romania va recupera, din fonduri europene, banii cheltuiti pentru testele RT-PCR efectuate la nivel national

Ministrul Sanatatii: Speram ca in a doua jumatate a lunii octombrie sa mergem pe o panta descendenta a cazurilor Covid

Studiu: Persoanele infectate cu Covid-19 pot transmite boala animalelor de companie

In farmaciile rusesti va fi disponibil un medicament antiviral destinat tratarii formelor usoare si moderate de Covid

Ziua Mondiala Alzheimer | Medic de familie: Este important ca boala sa fie recunoscuta la timp; Apropiatii si medicul de familie au rol de baza