Curs online – 8 EMC | Boala cronica de rinichi

14/03/2024
Curs online – 8 EMC | Boala cronica de rinichi

Curs online – 8 EMC | Boala cronica de rinichi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/curs-online-8-emc-boala-cronica-de-rinichi/

Boala cronica de rinichi (BCR) a devenit, in ultimii ani, o importanta problema de sanatate publica, afectand circa 10% din populatia globului si peste 20% dintre persoanele cu varsta peste 65 de ani.

Principalii factori de risc in aparitia BCR sunt: diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala si alte boli cardiovasculare, bolile glomerulare si tubulo-interstitiale renale, bolile sistemice, afectiunile urologice si oncologice.

Cursul “Boala cronica de rinichi” este un program online, creditat EMC, care puner la dispozitia medicilor de familie, folosind ultimele notiuni ale medicinii bazate pe dovezi, informatii actuale despre boala cronica renala.

Printre obiectivele cursului se numara si actualizarea notiunilor legate de screeningul si diagnosticul cat mai precoce, ceea ce ar putea face diferenta intre un pacient ulterior dializat si unul cu o viata normala. Un alt scop al acestui curs este identificarea semnelor si simptomelor bolii care sa ne conduca cat mai devreme la diagnosticarea acestei patologii.

De asemenea, cursul pune accent pe tratarea la timp a pacientului diagnosticat cu BRC, amintind ca ceea mai buna abordare este cea multidisciplinara, integrata clinic si paraclinic.

Organizator:

Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) in parteneriat cu Facultatea de Medicina a Universitatii “Ovidius” Constanta.

Autori:

• Prof. Univ. Dr. Liliana Ana Tuta (Universitatea “Ovidius” Constanta, Facultatea de Medicina)
• Dr. Dina Mergeani (Medic prima MF, presdintele SNMF)
• SL. Dr. Camelia Pana (medic primar, Universitatea “Ovidius” Constanta)

Cursul “Boala cronica de rinichi” este disponibil pe platforma Formare Medicala si este creditat de Colegiul Medicilor din Romania cu 8 puncte EMC.

Etichete: boala cronica de rinichi, curs online medici de familie, credite EMC medici de familie, dr liliana ana tuta, dr dina mergeani, dr camelia pana

 

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: