Curs EMC nou: Boala cronica de rinichi | Rolul medicului de familie, esential in depistarea precoce

13/10/2021
Curs EMC nou: Boala cronica de rinichi | Rolul medicului de familie, esential in depistarea precoce

Curs EMC nou: Boala cronica de rinichi | Rolul medicului de familie, esential in depistarea precoce

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/curs-emc-nou-boala-cronica-de-rinichi/

Stimati colegi,

Boala cronica de rinichi (BCR) a devenit, in ultimii ani, o importanta problema de sanatate publica, afectand circa 10% din populatia globului si peste 20% dintre persoanele cu varsta peste 65 de ani.

Principalii factori de risc in aparitia BCR sunt: diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala si alte boli cardiovasculare, bolile glomerulare si tubulo-interstitiale renale, bolile sistemice, afectiunile urologice si oncologice.

Nerecunoscuta precoce si netratata corect, BCR evolueaza spre complicatii invalidante pentru pacient, afectand calitatea vietii acestuia.

Din aceste considerente rezida importanta abordarii multidisciplinare, in echipa, a pacientului renal iar rolul medicului de familie este esential pentru depistarea precoce si asigurarea unei ingrijiri integrative, holistice a acestui grup special de pacienti.

Cursul “Boala cronica de rinichi” este un program disponibil online, care are ca obiectiv sa puna la dispozitia medicilor de familie, folosind ultimele notiuni ale medicinii bazate pe dovezi, informatii actuale despre boala cronica renala.

Printre scopurile acestui curs se numara si actualizarea notiunilor legate de screeningul si diagnosticul cat mai precoce al bolii cronice de rinichi, identificarea simptomelor bolii, diagnosticarea si tratarea la timp a pacientului si o buna colaborare intre specialitatile medicale, in vederea tratarii pacientului.

Speram sa gasiti cursul nostru interesant, instructiv si chiar captivant!

Prof. Univ. Dr. Liliana Ana Tuta
Dr. Dina Mergeani

Cursul “Boala cronica de rinichi” este creditat cu 8 puncte EMC si poate fi accesat AICI.

Etichete: curs online pentru medici, curs online EMC, credite EMC medici, boala cronica de rinichi

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: