Cum pot fi conectati medicii de familie cu ambulatoriile de specialitate

31/10/2013

Cum pot fi conectati medicii de familie cu ambulatoriile de specialitate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cum-pot-fi-conectati-medicii-de-familie-cu-ambulatoriile-de-specialitate/

Romania recunoaste titlurile oficiale de calificare ca medic specialist eliberate in afara granitelor UEConectarea medicilor de familie cu ambulatoriile de specialitate ar insemna o mai buna comunicare intre medicul de familie si medicul specialist. Proiectul ar putea fi dezvoltat in Romania, conform declaratiilor lui Raed Arafat, Secretar de Stat in Ministerul Sanatatii.

Medicii de familie in contact direct cu ambulatoriile de specialitate

Posibilitatea ca medicii de familie sa se consulte in timp util cu medicii de specialitate face parte dintr-un sistem in testare momentan doar in Tulcea.

 “Pe langa raspandirea sistemului de telemedicina, exista un sistem in testare in judetul Tulcea, si speram sa intre in inca doua judete, unde incercam sa conectam medicii de familie cu ambulatoriile de specialitate, astfel incat medicul de familie poate sa consulte medicul specialist. Deja iesim din sfera urgentei si intram in sfera asistentei medicale primare si secundare si de specialitate”, a precizat secretarul de stat Raed Arafat.

Telemedicina poate salva vieti

Acest sistem continua proiectul de telemedicina, initiat in 2003, considerat de Raed Arafat extrem de important pentru sistemul sanitar.

Sistemul de telemedicina din Romania a presupus conectarea paramedicilor de pe ambulante cu medici de specialitate din spitale. In acest fel, exista o mai buna directionare a pacientilor in situatii de urgenta.

Cu toate beneficiile sale, proiectul de telemedicina a fost oprit dupa un an de la initiere, conform declaratiilor lui Raed Arafat.

“Daca totusi a fost adoptat si implementat si continua sa se intareasca, asta ii permite sa aiba si rezultate. Numai in Bucuresti, transmisii de telemedicina intre masinile SMURD-ului si masinile ambulantei si dispeceratul ISU cu SMURD-ul si Spitalul Floreasca sunt in jurul a 15.000 pe an”, a adaugat Raed Arafat.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: