Cum ar putea fi prevenite 11.000 de decese

24/12/2013

Cum ar putea fi prevenite 11.000 de decese

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cum-ar-putea-fi-prevenite-11-000-de-decese/

boli-cardiovascularePeste 10.000 de decese cauzate de atacuri de cord si atacuri cerebrale ar putea fi prevenite daca populatia ar consuma un mar pe zi, conform ultimelor studii ale cercetatorilor de la Universitatea Oxford. Rezultatele acestor studii au fost publicate in British Medical Journal.

Merele pot preveni bolile cardiovasculare

Conform studiilor britanice, merele pot sa aiba acelasi efect benefic pentru sanatate in preventia bolilor cardiovasculare precum medicamentele corespondente.

Posibilele decese cauzate de riscul crescut al bolilor cardiovasculare ar putea fi evitate daca populatia ar consuma cate o portie in plus de fructe si legume in fiecare zi.

Consum scazut de fructe in randul populatiei

Conform studiile efectuate, populatia inca nu este obisnuita sa consume cele cinci portii necesare de fructe si legume zilnic.

Necesarul de fructe si legume este esential pentru persoanele trecute de 50 de ani care au un risc mai mare de a suferi de boli cardiovasculare.

Merele ar putea salva 8500 de vieti anual

Cercetatorii britanici au ajuns la concluzia ca, daca persoanele de peste 50 de ani ar consuma cel putin un mar pe zi, posibilitatea ca peste 8000 de decese sa fie evitate este semnificativa.

Dr. Peter Coleman, de la Asociatia britanica a atacurilor de cord, a precizat ca un consum de fructe si legume este important nu doar pentru preventia bolilor cardiovasculare, ci pentru sanatate in general.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Circa 50% dintre romani sunt decisi sa se vaccineze impotriva Covid-19

Incepe activitatea de vaccinare prin centrele mobile

Modificari privind modalitatea de programare la vaccinarea anti-COVID

Studiu: Consumul de probiotice, Omega-3 si vitamina D, asociat unui risc mai scazut de infectie cu SARS-CoV-2

Discutii privind organizarea unor centre de vaccinare in companiile private