Cum ar putea creste veniturile medicilor rezidenti

17/10/2013

Cum ar putea creste veniturile medicilor rezidenti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cum-ar-putea-creste-veniturile-medicilor-rezidenti/

poza ministerul sanatatiiMedicii rezidenti ar putea avea un venit mai mare printr-o serie de burse acordate de Ministerul Educatiei, conform declaratiilor ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu. In aceste conditii, s-ar putea pastra actuala incadrare a veniturilor medicilor rezidenti.

Salarizarea personalului medical – un subiect delicat

In cadrul intalnirii dintre reprezentantii Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, ai Ministerului Finantelor Publice si ai Coalitiei Profesionistilor din Sistemul Sanitar s-a dezbatut legea salarizarii personalului medical precum si alocarea a 6% din PIB pentru sanatate.

Pentru cresterea veniturilor medicilor rezidenti s-a propus ca solutie o serie de burse acordate de Ministerul Educatiei.

“In ceea ce priveste salariilor medicilor rezidenti, s-a ajuns la varianta sa pastram actuala incadrare, dar sa le suplimentam cu o serie de burse acordate de Ministerul Educatiei Nationale”, a precizat ministrul Eugen Nicolaescu.

De la ce data se preconizeaza cresterea veniturilor

Dupa data de 31 octombrie, cand  va exista toata proiectia bugetara discutata cu reprezentantii Comisiei Europene, se va realizat o noua intalnire pentru discutarea si stabilirea unei date de la care sa creasca veniturile medicilor rezidenti.

In ceea ce priveste bugetul spitalelor, Marius Sepi, prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas din Romania, a precizat ca, in urma discutiilor de la minister, exista asigurari ca rectificarea bugetara va acoperi bugetul acestora.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: