Cuantumul alocatiei de hrana in unitatile sanitare publice se va actualiza anual

12/05/2022
Cuantumul alocatiei de hrana in unitatile sanitare publice se va actualiza anual

Cuantumul alocatiei de hrana in unitatile sanitare publice se va actualiza anual

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cuantumul-alocatiei-de-hrana-in-unitatile-sanitare-publice-se-va-actualiza-anual/

Cuantumul alocatiei de hrana in unitatile sanitare publice se va actualiza anual, in functie de rata inflatiei. Acesta nu poate fi mai mic de 22 lei/zi de spitalizare. Legea a fost promulgata, joi, de presedintele Klaus Iohannis.

“Autoritatile publice locale pot participa la finantarea unor cheltuieli de administrare si functionare, respectiv cheltuieli de personal, stabilite in conditiile legii, bunuri si servicii, investitii, reparatii capitale, consolidare, extindere si modernizare, dotari cu echipamente medicale ale unitatilor sanitare cu paturi transferate, suplimentare alocatie de hrana, in limita creditelor bugetare aprobate cu aceasta destinatie in bugetele locale”, prevede legea promulgata de seful statului.

Potrivit proiectului, cuantumul alocatiei de hrana in unitatile sanitare publice se stabileste prin ordin al ministrului Sanatatii, se actualizeaza anual in functie de rata inflatiei si nu poate fi mai mic de 22 lei/zi de spitalizare.

Cheltuielile aferente alocatiei de hrana in unitatile sanitare publice se asigura prin transferuri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sanatatii catre bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.

De asemenea, alocatia de hrana poate fi suplimentata prin decizie a consiliului de administratie al unitatii sanitare in conditiile identificarii altor surse de finantare decat sumele provenite din contractele incheiate cu casele de asigurari de sanatate si de la bugetul de stat.

Legea va intra in vigoare incepand cu data de 1 iulie 2022.

Etichete: alocatie de hrana spitale, mancare spitale

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: