Cu cat au crescut preturile la medicamente in 2019

11/09/2019

Cu cat au crescut preturile la medicamente in 2019

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cu-cat-au-crescut-preturile-la-medicamente-in-2019/

Potrivit Institutului National de Statistica (INS), in luna august 2019, preturile de consum au crescut cu 3,9%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
In ultimele opt luni din 2019 au crescut si preturile medicamentelor cu un procent de aproape 2 %.

Aceste date se inregistreaza vin dupa ce, in primele sase luni ale acestui an s-a inregistrat o majorare, in medie, a preturilor medicamentelor cu 1,71%.

Majorarea vine dupa o perioada de opt ani in care preturile medicamentelor din Romania au inregistrat fie cresteri, fie scaderi.

Reamintim ca incepand cu luna ianuarie 2019, preturile din Catalogul national al preturilor la medicamente de uz uman eliberate cu prescriptie medicala (Canamed) au fost modificate.

Prima corectie a preturilor trebuia sa fie aplicata de la 1 octombrie 2018, insa detinatorii de autorizatii de punere pe piata a medicamentelor au solicitat prelungirea termenului.

Potrivit Ordinului Ministrului Sanatatii prin care s-a realizat corectia a preturilor din Canamed, actualele preturi raman in vigoare timp de un an, pana la data de 1 ianuarie 2020.

Etichete: preturi medicamente, canamed, ins

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. SZABO ISTVAN says:

    Sunt unele medicamente care au disparut de pe piata si acum au reaparut la un pret citeodata dublu.La nivelul spitalului valoarea pe punct a ramas acelasi din 2012, dar valoarea sumelor contractate au scazut an de an!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: