Cseke Attila: Inca nu am ajuns in varful valului. Presiunea este uriasa

20/10/2021
Cseke Attila: Inca nu am ajuns in varful valului. Presiunea este uriasa

Cseke Attila: Inca nu am ajuns in varful valului. Presiunea este uriasa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cseke-attila-inca-nu-am-ajuns-in-varful-valului-presiunea-este-uriasa/

Ministrul interimar al Sanatatii, Cseke Attila, spune ca Romania nu a ajuns inca in varful valului patru al pandemiei de COVID-19. Potrivit demnitarului, nu se afla nici macar pe un platou.

“Din pacate, ceea ce trebuie sa constientizam cu totii este ca la un asemenea nivel de vaccinare pe care il avem – si analiza va trebui facuta la un moment dat intr-o situatie in care putem sa fim mult mai lucizi – cu asemenea grad de vaccinare noi chiar daca la un moment dat acest val patru va trece… inca nu am ajuns in varful valului, au fost tot felul de discutii si de prognoze. Din pacate, nu suntem nici macar pe platou, exista in continuare o crestere a numarului de infectari, ceea ce inseamna ca inca nu putem spera la acel platou de cateva zile, cateva saptamani, ca apoi sa fie o scadere. Presiunea este enorma, uriasa pe sistemul sanitar, care evident ca are anumite limite, pentru ca nimic nu este infinit, nici capacitatea sistemului sanitar’, a declarat ministrul Attila Cseke la TVR.

El a adaugat ca personalului medical lucreaza in conditii foarte grele si ca estimarile si prognoze vizavi de evolutia pandemiei trebuie privite ‘cu o anumita reticenta’.

“Una din variante a fost aceea de a ajunge la un anumit platou candva la mijlocul lunii octombrie, cealalta ne spunea mai incolo, peste cateva saptamani. Vedem ca nu am ajuns la acest platou, din pacate, in mijlocul lunii octombrie si trebuie sa intelegem ca fiecare dintre noi poate contribui in sens pozitiv sau mai putin pozitiv la aceasta chestiune. Vedem (…) in statele occidentale ce se intampla si se intampla in principal (…) pentru ca rata de vaccinare este foarte ridicata. Este simplu, este logic, virusul acesta nu mai are unde sa circule, numarul de persoane nevaccinate este semnificativ mai mic decat cel al persoanelor vaccinate, nu are unde, microbiologic sau stiintific, sa circule acest virus. Problema Romaniei, care va ramane o problema, din pacate, probabil si dupa trecerea acestui val patru, este ca, daca rata de vaccinare nu creste pana la 60, dar mai bine 70% cel putin, atunci noi vom fi expusi in continuare, pentru ca avem (…) populatie in care acest virus poate circula si ne expunem si la alte valori posibile”, a sustinut Cseke Attila, citat si de Agerpres.

Etchete: valul patru pandemie, attila cseke, sistemul sanitar in valul patru

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: