Criza financiara la Spitalele din Capitala?

28/11/2017

Criza financiara la Spitalele din Capitala?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/criza-financiara-la-spitalele-din-capitala/

Medicii din Capitala ar putea ramane fara bani de sarbatori, asta dupa ce mai multe spitalele previzioneaza o  criza financiara in luna decembrie.

Potrivit Realitatea.net, la Spitalul Sfantul Pantelimon sunt probleme grave cu banii, iar aceasta institutie a acumulat datorii de 7,8 milioane de lei.

De asemenea, si la Spitalul Universitar ar fi probleme de acest fel. Pana acum nu exista nicio confirmare oficial in acest sens, dar in aceeasi situatie s-ar afla si Spitalul de Arsi.

Vasile Barbu, presedinte Asociatia Pacientilor, spune ca unele institutii se afla in incapacitatea de a plati furnizorii din cauza unui management prost.

“Lipsa de pacienti, de clienti care sa apeleze la acest spital. Neavand venituri suficiente spitalele intra in datorii. Criza este mult mai profunda. Aceste spitale vor fi vaduvite de venituri care sa acopere cheltuielile inerente. Vor fi consecinte nefavorabile, problema este una la care nu stiu daca se pot gasi solutii. Sistemul s-a dovedit a fi ineficient. Calitatea actului medical este afectat”, a declarat Vasile Barbu, potrivit Realitatea.net.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Protocolul de tratament in cazul pacientilor cu Covid-19, modificat si publicat in Monitorul Oficial

Un medic oftalmolog de la Galati a decedat din cauza Covid-19

Premierul Ludovic Orban a declarat ca se va vaccina impotriva Covid-19

Interventie neurochirurgicala in premiera nationala, la Timisoara

Peste 80 de voluntari ajuta Directia de Sanatate Publica Sibiu