Criza de vaccin BCG in mai multe judete

03/11/2016

Criza de vaccin BCG in mai multe judete

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/criza-de-vaccin-bcg-in-mai-multe-judete/

vaccin-dozeVaccinul anti-TBC lipseste din nou. De aproape doua luni, nu mai exista in spitale din 14 judete din tara, iar Ministerul Sanatatii a dat asigurari ca situatia va fi rezolvata pana la finalul lunii trecute, insa pentru a reduce costurile de distributie, a ales sa astepte cateva zile, pentru a distribui serul BCG o data cu vaccinul hexavalent.

De pe 13 septembrie, toti bebelusii care au venit pe lume la Spitalul Judetean Constanta au plecat acasa fara sa fie protejati impotriva tuberculozei, scrie Digi24.

“Vaccinul lipseste de aproape o luna si in aceasta perioada s-au nascut cateva zeci, peste 300. Toti nevaccinati”, a spus sefa sectiei de Neonatologie de la Spitalul de Urgenta din Constanta, Livica Fratiman, potrivit sursei citate.

1300 de nou-nascuti din judetul Constanta nu au fost imunizati in ultimele doua luni, de cand vaccinul lipseste din spitale. Dupa mai multe insistente ale medicilor, Ministerul Sanatatii a anuntat ca va trimite dozele necesare.

“DSP Constanta va primi in cursul zilei de astazi 10.400 de doze de vaccin BCG”, a precizat medicul Loti Popescu, conform aceleiasi surse.

Reprezentantii DSP Constanta mai spun ca dozele ajung pentru vaccinarea bebelusilor pana in februarie anul viitor.
De asemenea, probleme sunt si in alte 13 judete din tara unde Ministerul Sanatatii promite ca va rezolva criza vaccinurilor in urmatoarele zile.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: