Criza de ser antirabic in Romania

21/08/2014

Criza de ser antirabic in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/criza-de-ser-antirabic-romania/

poza ministerul sanatatiiSerul antirabic lipseste aproape cu desavarsire in unitatile medicale din Romania, atrage atentia dr. Catalin Apostolescu, purtator de cuvant al Institutului National “Matei Bals”. Conform medicului, mai exista doar cateva fiole de ser antirabic la Cluj.

MS: Serul antirabic va ajunge in spitale saptamana aceasta

Ministerul Sanatatii a afirmat ca unitatile sanitare vor avea ser antirabic pana la finalul acestei saptamani.

Serul antirabic este administrat doar in cazul in care exista suspiciunea de rabie, prin muscatura de animal salbatic sau animal turbat.

Serul antirabic a fost adus din Franta

Oana Grigore, directorul Departamentului de Comunicare al Ministerului Sanatatii, a precizat ca ieri a sosit in Romania un transport din Franta cu ser antirabic.

Pana la sfarsitul saptamanii, acest ser antirabic va fi distribuit in unitatile medicale din toata tara.

“Serul antirabic, care este diferit de vaccin, a fost receptionat ieri. Ieri a venit in Romania un transport din Franta cu ser antirabic. Pana la sfarsitul saptamanii se va gasi in spitale, astfel incat sa nu mai existe probleme”, a precizat reprezentantul Ministerului Sanatatii.

Joi, reprezentantii Institutului “Matei Bals” au atras atentia ca Romania se confrunta cu o lipsa majora de ser antirabic in spitalele din tara.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: