Cristian Busoi: Medicii de familie nu trebuie sa ceara adeverinta de la ANAF

poza casa nationala de asigurari de sanatateCristian Busoi, presedintele Casei Nationale de Asigurari Sociale de Sanatate (CNAS), le-a transmis medicilor de familie ca nu trebuie sa le ceara adeverinte de la ANAF pensionarilor cu venituri de pana la 700 de lei pentru eliberarea unei retete compensate, fiind necesara in acest caz doar declaratia pe propria raspundere. Decizia medicilor de familie de a solicita aceste adeverinte a venit in urma imputarilor unor sume importante de bani dupa eliberarea retetelor compensate persoanelor care au declarat venituri mai mici.

Declaratie pe proprie raspundere si talonul de pensii

Cristian Busoi a precizat ca a transmis tuturor caselor judetene de sanatate ca, pentru eliberare retetelor compensate pensionarilor cu venituri sub 700 de lei, este nevoie doar de declaratia pe propria raspundere si talonul de pensii.

“Prin urmare, cat timp medicii de familie au aceste argumente – declaratia pe propria raspundere a pensionarului ca nu mai realizeaza si alte venituri in afara de pensii si talonul de pensie – , nu este nevoie, nu trebuie sa aduca niciun fel de adeverinta de la ANAF”, a precizat presedintele CNAS.

Act normativ aflat pe “circuitul de adoptare”

Cristian Busoi a precizat ca a fost trimisa catre Ministerul Sanatatii si ANAF o adresa pentru a aproba o hotarare de guvern care sa clarifice astfel de situatii.

“(…) sa nu mai scriem venituri exclusive din pensie, ci sa scriem venituri fiscale generale si sa luam ca an de referinta anul anterior fiscal”, a precizat presedintele CNAS.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Dancila: Unitatile sanitare din ambulatoriu aflate in proces de acreditare vor putea furniza servicii medicale in 2019

Ministerul Sanatatii extinde la nivel national programul de tromboliza intravenoasa

Plan privind controlul hepatitelor virale in Romania

Sorina Pintea: Peste 10 milioane de euro pentru tratamente in strainatate platiti de Ministerul Sanatatii in acest an

SNMF: Migratia masiva a medicilor de familie – un fenomen previzibil dar controlabil