Cresteri salariale cu 10% in sanatate in urma protestelor

30/06/2014

Cresteri salariale cu 10% in sanatate in urma protestelor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cresteri-salariale-cu-10-sanatate-urma-protestelor/

Romania recunoaste titlurile oficiale de calificare ca medic specialist eliberate in afara granitelor UEIn urma protestelor personalului medical din toata tara pentru cresterea salariilor si deblocarea posturilor in sistemul medical, ministerul Sanatatii si Federatia Sanitas au ajuns la un acord care prevede majorarea salariilor cu 10%. Aceasta masura va fi aplicata angajatilor de specialitate medico-sanitara din sistemul public de sanatate si asistentilor sociali care au salarii sub 1500 de lei.

Cresterile salariale se vor face in doua etape

In urma discutiilor reprezentantilor Ministerului Sanatatii si ai Ministerului Finantelor Publice, cresterea salariala se va realiza in doua etape.

Incepand cu 1 decembrie 2014, se va acorda o majorare salariala de 5%, iar incepnd cu data de 1 martie 2015, se va aplica o noua majorare salariala de 5%.

“Dupa cresterea etapizata a veniturilor, am gasit impreuna solutii pentru alte doua solicitari importante din sistem, deblocarea posturilor si cresterea veniturilor medicilor si personalului medical”, a precizat ministrul Nicolae Banicioiu.

In urma acordului, protestele sindicalistilor sunt suspendate

In urma acordului intre ministerul Sanatatii si Federatia Sanitas, protestele sindicalistilor sunt suspendate.

Ministrul Sanatatii si reprezentantii Sanitas incheie un nou protocol de colaborare privind situatia centrelor de transfuzie sanguina dar si modificarea legislatiei privind medicina scolara.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: