Cresterea valorii per capita, pentru fiecare asigurat, la 5,6 fata de 4,8, iar per serviciu de la 2,2 la 2,6 (CNAS)

12/01/2018

Cresterea valorii per capita, pentru fiecare asigurat, la 5,6 fata de 4,8, iar per serviciu de la 2,2 la 2,6 (CNAS)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cresterea-valorii-per-capita-pentru-fiecare-asigurat-la-56-fata-de-48-iar-per-serviciu-de-la-22-la-26/


Seful CNAS, Laurentiu Mihai, precizeaza ca este necesara o finantare mult mai buna a intregului sistem de sanatate. El a facut referiri si la suma alocata medicinei primare.

“Bugetul anului 2018 fata de anul trecut prevede o crestere de 4,5 miliarde de lei, adica undeva peste 15,5%. Aceasta crestere este repartizata pe domenii de asistenta medicala. De exemplu, pentru medicina de familie avem o crestere de 17% fata de anul trecut, adica aproape 2 miliarde de lei. In termeni procentuali, din totalul asistentei medicale inseamna 7,1% fata de 6,9%, cat a fost in 2017. Cresterile sunt alocate si pentru celelalte domenii de asistenta medicala. Pentru ca a existat discutie aprinsa referitoare la medicina primara, as repeta inca o data cifrele legate de valoare minima garantata a punctului.Vorbim de valoarea punctului minim garantat per capita, pentru fiecare asigurat pe care il are in lista – la 5,6 fata de 4,8, iar per serviciu, de la 2,2 la 2,6. Aceasta este valoarea minim garantata”, a subliniat Laurentiu Mihai, potrivit Agerpres.

El a spus ca suma alocata medicinei primare, cei aproape 2 miliarde de lei, e folosita integral pentru acest sector.

“Asta inseamna ca si in cazul in care nu se presteaza toate serviciile suma e o chestie folosita pentru medicina primara, inseamna ca valoare punctului creste”, a conchis presedintele CNAS conform sursei mentionate.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. socoldaniel says:

    http://casil.ro/index.php?c=50
    eu vad o SCADERE a valorii punctului fata de iarna lui 2016, si asta in perioada in care spitalele au inregistrat CRESTERI ale salariilor tuturor cadrelor…

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Asimptomaticii infectati cu noul coornavirus au aceeasi cantitate de virus ca si persoanele simptomatice

Spitalul Judetean Suceava va face testare Covid-19 si pentru persoane neinternate

DSP Bucuresti va avea conducere militara

Orban, despre deciziile din Sanatate: Nu exista nicio legatura intre campania electorala si masurile pe care le luam

Solicitare privind acoperirea costurilor pentru testele Covid-19 realizate in mediul privat din Bucuresti