Stiri medicale

Cresterea valorii per capita, pentru fiecare asigurat, la 5,6 fata de 4,8, iar per serviciu de la 2,2 la 2,6 (CNAS)

Data ultimei actualizari: 12/01/2018


Seful CNAS, Laurentiu Mihai, precizeaza ca este necesara o finantare mult mai buna a intregului sistem de sanatate. El a facut referiri si la suma alocata medicinei primare.

“Bugetul anului 2018 fata de anul trecut prevede o crestere de 4,5 miliarde de lei, adica undeva peste 15,5%. Aceasta crestere este repartizata pe domenii de asistenta medicala. De exemplu, pentru medicina de familie avem o crestere de 17% fata de anul trecut, adica aproape 2 miliarde de lei. In termeni procentuali, din totalul asistentei medicale inseamna 7,1% fata de 6,9%, cat a fost in 2017. Cresterile sunt alocate si pentru celelalte domenii de asistenta medicala. Pentru ca a existat discutie aprinsa referitoare la medicina primara, as repeta inca o data cifrele legate de valoare minima garantata a punctului.Vorbim de valoarea punctului minim garantat per capita, pentru fiecare asigurat pe care il are in lista – la 5,6 fata de 4,8, iar per serviciu, de la 2,2 la 2,6. Aceasta este valoarea minim garantata”, a subliniat Laurentiu Mihai, potrivit Agerpres.

El a spus ca suma alocata medicinei primare, cei aproape 2 miliarde de lei, e folosita integral pentru acest sector.

“Asta inseamna ca si in cazul in care nu se presteaza toate serviciile suma e o chestie folosita pentru medicina primara, inseamna ca valoare punctului creste”, a conchis presedintele CNAS conform sursei mentionate.

Un comentariu

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.