Cresterea sumei pe care medicii de familie o primesc pentru vaccinarea impotriva COVID-19

29/04/2021
Cresterea sumei pe care medicii de familie o primesc pentru vaccinarea impotriva COVID-19

Cresterea sumei pe care medicii de familie o primesc pentru vaccinarea impotriva COVID-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cresterea-sumei-pe-care-medicii-de-familie-o-primesc-pentru-vaccinarea-impotriva-covid-19/

La solicitarea Ministerului Sanatatii, Guvernul Romaniei a aprobat cresterea sumei pe care medicii de familie o primesc pentru vaccinarea impotriva COVID-19 la cabinete, de la 30 de lei/persoana vaccinata, la 40 de lei/inoculare.
Astfel, ordonanta de urgenta aprobata joi pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 3/2021 privind unele masuri pentru recrutarea si plata personalului implicat in procesul de vaccinare impotriva COVID-19 si stabilirea unor masuri in domeniul sanatatii prevede, printre altele, majorarea tarifului pentru inocularea vaccinului impotriva COVID-19 administrat de catre medicii de familie, de la 30 de lei/persoana vaccinata la 40 de lei/inoculare.

Acest tarif cuprinde consultatia medicala realizata de medicul de familie, administrarea serului, precum si monitorizarea si raportarea reactiilor adverse postvaccinare.

“Modificarea tarifului este justificata de suplimentarea materialelor sanitare si a echipamentelor de protectie utilizate in cabinetul medicului de familie. Tarifele vor fi valabile pana la data de 30 septembrie 2021.”, se precizeaza intr-un comunicat MS.

Etichete: vaccinare anti-Covid la medicul de familie, tarif vaccinare medici de familie

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Ana Mihaela Constantin says:

    Buna ziua,întrebarea mea este, cand se gândește misterul sa plateasca facturile medicilor de familie pt vaccinurile oct 2020-februarie 2021

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: