Cresterea investitiilor in sanatate (Pintea)

04/02/2019

Cresterea investitiilor in sanatate (Pintea)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cresterea-investitiilor-in-sanatate-pintea/

Investitiile in domeniul sanatatii pe anul 2019 vor avea o crestere importanta, spune ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

“Bugetul Ministerului Sanatatii a avut o crestere de 65%, in special pe investitii si programe nationale de sanatate. (…) Lucru care nu poate decat sa ne bucure. Stiti foarte bine nevoia de dotare cu aparatura medicala si nevoia de modernizare a infrastructurii spitalelor”, a declarat Sorina Pintea citata de Agerpres.

Ministrul Sanatatii a mai precizat ca investitiile din acest an vor fi orientare catre neonatologie, pediatrie si bolile cardiovasculare, dar si catre finalizarea unor spitale.

De asemenea, demnitarul a mai mentionat ca un alt obiectiv in acest an va fi infiintarea unui registru european pentru copii cu boli rare.

“Romania, odata cu preluarea Presedintiei Consiliului UE, a propus, unul din obiective, mobilitatea pacientului sub 18 ani cu boli rare. Tocmai pentru a putea atrage atentia ca sunt tari unde exista un numar mic de pacienti cu o anumita boala rara iar pentru producatori nu este rentabil sa produca medicamentul. Am avut si in Romania cateva probleme de acest fel. Prin acest obiectiv propunem infiintarea unui registru european, astfel incat sa vedem cati pacienti exista sub 18 ani, pentru a putea ajuta si acesti pacienti”, a mai declarat ministrul Sanatatii conform sursei mentionate.

De asemenea, si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, secretarul de stat Raed Arafat, a precizat ca sistemul de urgenta va fi vizibil imbunatatit si dotat.

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. Doina says:

    E bine ca se fac investitii,e bine ca se imbunatateste serviciul de urgenta,dar in Romania,sistemul de sanatate incepe cu o baza ai despre aceasta BAZA ,nimeni nu spune nimic.Ne dorim un sistem de sanatate care “pluteste” in aer ?Medicina de Familie e in curs de prabusire. Daca se doreste acest lucru e bine sa stim pentru ca multe tari europene isi doresc medici de familie si unii dintre noi pot face cariera acolo unde e nevoie de ei.

  2. radu says:

    Medicina de familie e lasata de izbeliste.Vai de noi si de asistentii nostri.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Urmatoarele saptamani, relevante privind evolutia tulpinii Omicron

Medicul Irinel Popescu, trimis in judecata de DNA

Campanie de informare: Comportamentul preventiv sa fie regula

Proiectul privind certificatul digital COVID va ajunge, in cateva zile, in Parlament

Rafila: Dezvoltam un proiect care permite testarea extinsa la nivelul medicilor de familie