‘Cresterea competentei medicilor de familie in activitatea de vaccinare’ – program privind comunicarea cu pacientii, lansat de SNMF

12/11/2018

‘Cresterea competentei medicilor de familie in activitatea de vaccinare’ – program privind comunicarea cu pacientii, lansat de SNMF

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cresterea-competentei-medicilor-de-familie-in-activitatea-de-vaccinare-program-privind-comunicarea-cu-pacientii-lansat-de-snmf/


Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) a lansat, la Iasi, proiectul educational ‘Cresterea competentei medicilor de familie in activitatea de vaccinare’.

Presedintele filialei iesene a SNMF, Anca Deleanu, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca prin intermediul acestui proiect vor fi organizate cursuri pentru a imbunatati abilitatile de comunicare ale medicilor de familie, in vederea sustinerii procesului de vaccinare.

“Proiectul se adreseaza medicilor de familie, fiind structurat ca un program educational, desfasurat sub forma unor ateliere de lucru, si are ca obiectiv actualizarea cunostintelor despre activitatea de vaccinare si dobandirea de abilitati suplimentare in comunicarea cu pacientii”, a spus medicul Anca Deleanu potrivit Agerpres.

De asemenea, dr. Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF, a reiterat ca medicii de familie sunt preocupati de scaderea acoperirii vaccinale care are ca si consecinta aparitia de imbolnaviri si pierderea de vieti.

“In acest sens, SNMF, prin grupurile de lucru, analizeaza situatia, participa la identificarea barierelor si propune interventii care sa determine scaderea imbolnavirilor si a deceselor care pot fi evitate”, a afirmat medicul de familie Gindrovel Dumitra.

Ela mai precizat ca provocarile la care medicii de familie trebuie sa faca fata sunt reprezentate de includerea in Programul National de Vaccinare de vaccinuri noi, precum vaccinul pneumococic conjugat 13 valent, dar si de discontinuitatea in aprovizionare cu vaccinuri sau scaderea increderii populatiei in vaccinare.

Continut educational:

“Acestea sunt o parte dintre motivele pentru care medicii de familie resimt nevoia unor cunostinte suplimentare privind recuperarea vaccinurilor restante, dar si a imbunatatirii abilitatilor de comunicare cu pacientii. Analizand rapoartele privind estimarea acoperirii vaccinale si consumul lunar de vaccinuri, precum si solicitarile transmise din teritoriu, am identificat 11 judete prioritare in desfasurarea de activitati educationale legate de vaccinare. Acestea sunt: Arad, Bacau, Brasov, Galati, Hunedoara, Iasi, Neamt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timis. Ne dorim ca acest proiect sa creasca nivelul de cunostinte si abilitatile medicilor de familie, cu impact direct asupra starii de sanatate a populatiei generale pe termen scurt, mediu si lung”, a mai afirma coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF, conform sursei mentionate.

Autor: FormareMedicala.ro

6 Comentarii

  1. ghiorghe-ion says:

    Ar fi interesanta cresterea competentei celor din Ministerul Sanatatii, respectiv a birocratilor care fac “”medicina””pe site nu pe teren mai ales teren RURAL!!!!In ce tara normala medicii, dupa 6 ani de facultate plus rezidentiat plus alti ani de munca si examene zilnice sunt obligati de medicii birocrati din sistem sa dea explicatii si sa ceara acordul unor persoane numite “”parinti”” a caror nivel de educatie devine din ce in ce mai redus????E ca si cand am explica codul genetic celor care ne conduc in prezent ca si din 1990 pina in prezent!!! Adevarat SF!!!!

  2. dr.Nemes Tibor says:

    cand va avea MF dreptul ca med spec sa nu aiba obligatia de a cere SM dela Inalta Curte din Istambul pt a prescrie medicamente pt pacienti,fara sa fie amendati de cei care ar trebui sa ne ajute,nu sa ne amendeze usturator?Ne aplecam capul umilitor pt asemenea acte,in loc sa nerevoltam!!!

  3. ludwig says:

    …o falsa problema de comunicare ca justificare a nevaccinarii …scaderea nivelului educational al pacientilor si abundenta de informatii false odata cu cresterea accesului ignorantilor la internet ar trebui sa ne preocupe mai mult decat a educa medicii…

  4. Sergiu says:

    Problema este că așa cum afirmă dr. Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF, “a reiterat ca medicii de familie sunt preocupati de” găsirea unui înlocuitor pentru a beneficia legat de concediul de odihnă restant pe 6 ani și “provocarile la care medicii de familie trebuie sa faca fata ” sunt definite ostilitatea unora dintre părinți față de vaccinare / vaccin și de indiferența majorității părinților de a respecta data de vaccinare. Mereu această vaccinare în afara programului.

  5. Mina says:

    In sud nimic? Stam asa de bine?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: