Creste numarul cazurilor noi de Covid-19 | Medicii insista asupra masurilor de protectie

22/03/2022
Creste numarul cazurilor noi de Covid-19 | Medicii insista asupra masurilor de protectie

Creste numarul cazurilor noi de Covid-19 | Medicii insista asupra masurilor de protectie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/creste-numarul-cazurilor-noi-de-covid-19/

In Romania se observa o crestere a ratei de pozitivare a testelor pentru infectia cu SARS-CoV-2, a precizat Adriana Pistol, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

In context, medicul a recomandat purtarea mastii de protectie in mijloacele de transport in comun, dar si in spatiile aglomerate din interior.

“Deja rata de pozitivitate fata de saptamana anterioara, cand a fost aproape 9%, mai exact 8,9%, a ajuns in aceasta saptamana la 9,5%, iar rata de reproducere a cazurilor incepe sa creasca. A ajuns in saptamana de referinta la 0,95%, o crestere fata de saptamana anterioara cu aproape 27%. Incet, incet se apropie de cifra unu, ceea ce sustine acea crestere a numarului de cazuri” a declarat Adriana Pistol, marti, intr-o conferinta de presa.

De altfel, in aproape toata Europa, in ultima saptamana, s-a inregistrat o crestere a numarului de cazuri noi de Covid-19.

Astfel, medicii si autoritatile insista din nou asupra respectarii masurilor de protectie sanitara.

“Ar trebui sa fie aplicate de toata lumea, pentru ca sa nu vedem o crestere importanta a numarului de cazuri si, in mod evident, ma refer aici la igiena personala, ma refer aici la evitarea aglomeratiilor si la portul mastii medicale mai ales in mijloacele de transport in comun unde putem observa ca lumea s-a relaxat. Indicam cu foarte mare tarie tuturor sa trateze cu seriozitate portul mastii in aceste mijloace de transport in comun atat la metrou, cat si in transportul in comun suprateran, cu atat mai mult in spatiile inchise unde exista mai multe persoane”, a mai precizat Adriana Pistol.

Etichete: cazuri noi covid, masuri de protectie covid-19, adriana pistol

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: