Cresc salariile din sistemul sanitar

01/08/2016

Cresc salariile din sistemul sanitar

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cresc-salariile-din-sistemul-sanitar/

NEW-doctori-bani-romanestiIncepand de astazi, 1 august 2016, cresc salariile pentru 163.000 de persoane din sistemul sanitar, acest sector fiind declarat de Guvern prioritar in momentul elaborarii si adoptarii ordonantei.
Ministrul Muncii, Dragos Paslaru, a explicat ca s-a observat faptul ca mii de cadre parasesc tara din cauza veniturilor scazute, motiv pentru care Guvernul a egalizat salariile persoanelor incadrate pe aceeasi functie si a acordat un bonus de merit pentru cei care au o activitate deosebita, relateaza Mediafax.

Ordonanta prevede stabilirea unei cresteri suplimentare de aproximativ 10% fata de restul functiilor a salariilor debutantilor, in vederea cresterii atractivitatii carierei in sistemul public de sanatate. De exemplu, salariul de incadrare al unui medic din unitati clinice va fi intre 2.364 de lei si 2.944 de lei, in functie de vechime, iar al unui asistent medical intre 1960 lei si 2441 lei, in raport de vechimea in munca. Salariul unui medic primar din serviciul de ambulanta sau primiri urgente va fi intre 4.371 lei si 5443 lei. Cuantumul salariilor difera in functie de specializare, grad si vechime si este completat cu diferite sporuri.

Un medic primar gradatia 5 va avea o crestere de 914 lei, un medic specialist gradatia 5 va avea o crestere de 557 lei, in timp ce medicul rezident anul VI-VII va avea o crestere salariala de 746 lei. Doctorul rezident anul III va avea salariul mare cu 294 lei, iar medicul rezident anul I cu 312 lei, potrivit Ministerului Sanatatii.

Pentru medicii rezidenti s-a majorat plafonul de la care se acorda bursa de rezident pana la 4.749 lei, mentinandu-se valoarea lunara a bursei de 670 lei.

“Pentru personalul de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar au fost stabilite salarii de baza pe functii, grade, trepte profesionale si gradatii diferentiate pe unitati clinice, unitati neclinice, servicii de ambulanta si structuri de primiri urgente, anatomie patologica si medicina legala”, scopul masurii fiind stimularea ocuparii posturilor in spitalele unde se constata deficit de personal, fiind vorba despre “sectiile sau compartimentele cu paturi de ATI/TI si de transport neonatal. Personalul din aceste unitati va fi inclus in capitolul serviciilor de ambulanta si compartimentelor de primiri urgente si vor primi salarii de baza mai mari”, a mai precizat Ministerul Sanatatii, conform Mediafax.

 

Autor: FormareMedicala.ro

2 Comentarii

  1. SARKADI STEFAN says:

    Un medic primar de medicina de familie oare ce “salar” o sa aiba? (De nimic!!)

  2. Lena says:

    Buna ziua.Din cate am inteles pt un medic primar gradatie 5 de la un spital orasenesc cresterea este nesemnificativa sub 100 lei Este adevarat?Nu primim de la spital nicio informatie.Cu stima

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: