Cremele de protectie solara vor fi compensate?

04/05/2012

Cremele de protectie solara vor fi compensate?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cremele-de-protectie-solara-vor-fi-compensate/

In fiecare an, tot mai multe persoane sunt depistate cu cancer de piele, multe cazuri fiind in stadii avansate. Aflata in plina campanie  pentru   depistarea  melanomului si  prevenirea cancerelor cutanate, Societatea Romana de Dermatologie(SRD)   propune introducerea cremelor de protectie solara pe lista compensatelor, in conditiile in care cazurile de cancer de piele sunt in  continua crestere.

Societatea Romana de Dermatologie  va inainta, atat Parlamentului Romaniei cat si Ministerului Sanatatii, o cerere privind modificarea Legii medicamenelor compensate prin care cremele de protectie solara sa poata intra pe lista medicamentelor compensate” a declarat dl. prof dr. Calin Giurcaneanu, presedintele SRD.

Expunerea la radiatii UV sau UVB si nefolosirea  cremelor fotoprotectoare pot conduce la aparitia diferitelor cancere cutanate. Preventia este esentiala, iar populatia trebuie sa inteleaga ca expunerea la soare trebuie facuta moderat si dupa aplicarea unei creme protectoare.In plus, trebuie stiut ca aplicarea cremei se face de mai multe ori pe parcursul unei zile, efectul acesteia durand  doar trei ore.

Potrivit datelor furnizate de SRD, anual, la nivel global, se inregistrează 40.000 de decese cauzate de acest tip de cancer.In opinia dermatologilor, includerea cremelor cu factor de protectie pe lista medicamentelor compensate ar duce la scaderea incidentei acestei boli, iar costurile pentru cancerul cutanat s-ar diminua considerabil.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: