Credite EMC: Boala renala diabetica – un curs online gratuit pentru medici

05/09/2019
Credite EMC: Boala renala diabetica  – un curs online gratuit pentru medici

Credite EMC: Boala renala diabetica – un curs online gratuit pentru medici

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/credite-emc-boala-renala-diabetica-un-curs-online-gratuit-pentru-medici/

Diabetul zaharat este o boala ce afecteaza tot mai multi oameni si nu degeaba organismele internationale de sanatate publica au emis avertizari privind amploarea acestei maladii.

Dincolo de boala in sine, complicatiile bolii sunt mai de temut, pentru ca nediagnosticate la timp si netinute sub control, pot duce la deces.

Boala renala diabetica reprezinta una dintre consecintele nefericite ale diabetului zaharat asupra caruia medicul curant trebuie sa acorde o atentie sporita.

Pentru pacient, semnele si simptomele sunt destul de putine, pot fi trecute cu vederea, iar de cele mai multe ori apar in fazele avansate ale bolii.

In diagnosticarea si tratamentul acestei complicatii, medicul de familie joaca un rol extrem de important. Acesta poate ridica suspiciunea de boala renala diabetica in cazul unui pacient cu diabet zaharat si, de asemenea, are rol de monitorizare al pacientul.

De altfel, screeningul in aceasta patologie este mai mult decat necesar. Riscul bolii renale diabetice creste inca din stadiul de prediabet, caracteristic sindromului metabolic.

Principala cauza de aparitie a afectarii renale la pacientii diabetici este cresterea de durata a glicemiei peste valorile normale. Specialistii atrag atentia ca cu cat aceasta crestere este mai pronuntata si de o durata mai mare, cu atat riscul de afectare renala este mai mare.

De asemenea, boala renala cronica la pacientii cu diabet majoreaza pana la 4 ori riscul de deces prin evenimente cardiovasculare majore (infarctul acut de miocard sau accidentul vascular cerebral).

Pe platforma de e-Learning www.formaremedicala.ro, exista disponibil un curs creditat cu puncte EMC despre “Boala renala diabetica”.

Cursul, absolut GRATUIT si format dintr-o singura lectie de studiu, este extrem de util medicilor de familie si nu numai, pentru ca pune accent pe analizele semnele si simptomele bolii, analizele medicale, modul de interpretare al acestora si dozarile in cazul tratamentului pentru pacientii cu boala renala diabetica.

autor

Autor: FormareMedicala.ro

3 Comentarii

  1. lucian says:

    doresc sa particip la curs

  2. Stuparu Diana says:

    Doresc sa particip la curs

  3. De Teodorescu rodica says:

    Doresc sa vizionez cursul

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: