Covid-19 | Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat pandemie

11/03/2020

Covid-19 | Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat pandemie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/covid-19-organizatia-mondiala-a-sanatatii-a-declarat-pandemie/

Epidemia provocata de infectia cu coronavirusul Covid-19 a ajuns acum la nivelul unei pandemii globale, potrivit anuntului facut de Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

“Organizatia Mondiala a Sanatatii a evaluat aceasta epidemie 24 de ore din 24 si suntem profund ingrijorati de nivelul de raspandire si de gravitatea acestuia, dar si de nivelul alarmant de inactiune. Estimam ca Covid-19 poate fi calificat drept o pandemie”, a declarat seful OMS intr-o conferinta sustinuta, miercuri, la Geneva.

Continut educational:

In ultimele doua saptamani, numarul de cazuri de Covid-19 in afara Chinei a crescut de 13 ori, iar numarul tarilor afectate s-a triplat.

Ultima pandemie declarata de Organizatia Mondiala a Sanatatii a fost declarat in anul 2009, in timpul epidemiei de gripa cu virusul H1N1.

La ora transmiterii acestei stiri, numarul cazurilor la nivel mondial a ajuns la 118.000 in 114 tari si 4.291 de decese. In Romania, miercuri seara, ora 22:30, numarul confirmat de imbolnaviri cu coronavirusul Covid-19 era de 47.

Etichete: coronavirus, covid-19, epidemie coronavirus, pandemie coronavirus, coronavirus romania, organizatia mondiala a sanatatii covid-19

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala