Covid-19 | OMS: Virusul va circula la niveluri ridicate in timpul verii

01/07/2022
Covid-19 | OMS: Virusul va circula la niveluri ridicate in timpul verii

Covid-19 | OMS: Virusul va circula la niveluri ridicate in timpul verii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/covid-19-oms-virusul-va-circula-la-niveluri-ridicate-in-timpul-verii/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) se asteapta la niveluri ridicate de cazuri de Covid-19 in aceasta vara in Europa si a facut apel la monitorizarea indeaproape a virusului dupa o triplare a cazurilor zilnice in ultima luna, potrivit AFP.

“Pe masura ce tarile din Europa au ridicat masurile sociale care erau in vigoare, virusul va circula la niveluri ridicate in timpul verii. Virusul nu dispare doar pentru ca tarile inceteaza sa-l monitorizeze. El continua sa contamineze, continua sa se modifice si inca ucide “, a declarat Hans Kluge, director regional OMS pentru Europa, citat si de Agerpres.

Avand la baza subvarianta Omicron BA.5, numarul de cazuri din aproximativ cincizeci de tari din zona OMS Europa s-a apropiat de 500.000 pe zi in aceasta saptamana, de la circa 150.000 pe zi la sfarsitul lunii mai, potrivit datelor publicate de organizatie, potrivit surselor citate.

Dupa ce au fost inregistrate 4.000 pana la 5.000 de decese pe zi mare parte din iarna, numarul deceselor ramane in prezent la un nivel scazut de aproximativ 500, comparabil cu nivelul din vara 2020.

Aproape toate tarile europene prezinta un numar in crestere al cazurilor de infectare, Portugalia, Luxemburg, Franta, Grecia, Cipru, Germania si Austria avand cea mai mare incidenta.

“Speram ca programele importante de vaccinare pe care majoritatea statelor membre le au in vigoare, dar si infectarile anterioare, vor insemna ca vom evita cele mai grave consecinte pe care le-am vazut mai devreme in pandemie”, a mai spus Hans Kluge.

OMS face apel la europeni sa continue sa se autoizoleze daca au simptome respiratorii, sa verifice daca vaccinarile lor sunt la zi si sa poarte masca in locurile aglomerate. De asemenea, Organizatia a solicitat statelor membre sa isi mareasca si mai mult nivelul de vaccinare.

Etichete: covid-19, monitorizare cazuri covid-19, hans kluge, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: