Covid-19 | Activitati si adunari publice suspendate | Vezi criteriile

09/03/2020

Covid-19 | Activitati si adunari publice suspendate | Vezi criteriile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/covid-19-activitati-si-adunari-publice-suspendate-vezi-criteriile/

Incepand de duminica, 8 martie, autoritatile au interzis activitatile la care participa mai mult de 1.000 de persoane, fie intr-o incinta, fie in aer liber, publice sau private, in contextul prevenirii unei raspandiri a coronavirusului, pana la data de 31 martie.

In cazul in care este vorba despre o adunare cu mai putin de 1.000 de persoane, decizia interzicerii unei astfel de activitati va fi luata la nivel local, in functie de specificul fiecarui eveniment in parte.

“Se aproba luarea masurii de interzicere a oricaror activitati care presupun participarea unui numar mai mare de 1.000 de persoane. Pentru activitatile cu un numar mai mic de 1.000 de persoane, masura va fi adoptata la nivelul local pentru fiecare eveniment in parte, pe baza unei analize a riscurilor si a tipului de activitate (…). Aceste masuri se pot prelungi si dupa data de 31 martie. Ele sunt prevazute pana in data de 31 martie. Ele pot fi prelungite in functie de evolutia la nivel european si mondial. Masura vizeaza atat activitatile publice, cat si cele private desfasurate in interiorul unei incinte sau in aer liber. Este o masura preventiva la acest moment, dar este necesara”, a declarat Dr. Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), in cadrul comandamentului intrunit la finalul saptamanii trecute.

De altfel, meciurile de fotobal se vor desfasura fara spectatori, iar primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, ca se suspenda evenimentele si spectacolele organizate de toate teatrele si muzeele din Bucuresti.

Despre masura suspendarii cursurilor din gradinitele si scolile din Capitala se va vorbi in cursul zilei de luni.

Etichete: coronavirus, covid-19, activitati publice coronavirus, masuri preventie coronavirus, evenimente anulate coronavirus

 

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: