Costache: Va dura intre patru si cinci ani pentru a incepe o productie de vaccinuri la Institutul Cantacuzino

23/12/2019
Costache: Va dura intre patru si cinci ani pentru a incepe o productie de vaccinuri la Institutul Cantacuzino

Costache: Va dura intre patru si cinci ani pentru a incepe o productie de vaccinuri la Institutul Cantacuzino

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/costache-va-dura-intre-patru-si-cinci-ani-pentru-a-incepe-o-productie-de-vaccinuri-la-institutul-cantacuzino/

Potrivit ministrului Sanatatii, Institutul Cantacuzino ar putea produce primele vaccinuri peste o perioada de patru-cinci ani.

Victor Costache a declarat, la Digi 24, ca, deocamdata, institutul va ramane in subordinea MApN, spunand ca ‘in momentul de fata este foarte bine organizat’.

“Am inteles ca in momentul de fata este foarte bine organizat si se poate organiza, dar va dura intre patru si cinci ani, sunt diverse planuri de management, pentru a incepe o productie de vaccinuri la Institutul Cantacuzino. Deocamdata este la Ministerul Apararii. Este un proiect si este o decizie care nu depinde nici de ministrul Sanatatii, nici de ministrul de Finante apartenenta Institutului Cantacuzino”, a afirmat Costache, conform Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Planul National de Vaccinare

De asemenea, demnitarul a subliniat ca ‘este foarte important ca acest institut sa fie revigorat’.

“Am avut acum cateva saptamani o criza, un inceput de epidemie de difterie care era mai mult in sudul Ucrainei si care ar fi putut difuza in Romania. Ghinion, stocurile erau limita. Ne gandeam ca, daca incepe aceasta problema, oare vom avea resurse si atunci am inceput sa sunam, sa reimprospatam stocurile. Partenerii nostri din Vest, de la companii, nu mai aveau pe stoc si surprinzator am descoperit ca rusii si croatii aveau, fiindca le produc ei. Deci, vedeti cat de important este sa ai si o productie proprie de vaccinuri”, a mai precizat Costache.

Etichete: institutul cantacuzino, vaccinuri cantacuzino, productie vaccinuri romania, epidemie de difterie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: