Costache: Taxa clawback a taxat fara discernamant toate tipurile de medicamente

06/12/2019

Costache: Taxa clawback a taxat fara discernamant toate tipurile de medicamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/costache-taxa-clawback-a-taxat-fara-discernamant-toate-tipurile-de-medicamente/

Potrivit ministrului Sanatatii, Victor Costache, taxa clawback a fost un instrument foarte rigid, care a taxat fara discernamant toate tipurile de medicamente.

Continut educational:

“Una din cauze este suprataxarea care s-a practicat in Romania. Practic, s-a ajuns ca aceasta industrie atat de necesara, atat prin reprezentantii ei importatori, cat si prin producatorii pe care ii avem sa sufere in egala masura. S-au initiat tot felul de dialoguri care nu au dus la nimic si criza s-a accentuat de la un an la altul. Solutia este asumarea de catre Guvern, prin Ministerul de Finante, a unui pachet de masuri pentru a relaxa politica de taxare care este aplicata, taxa clawback. Taxa clawback a fost un instrument foarte rigid, care a taxat fara discernamant toate tipurile de medicamente. Si am ajuns, de la un an la altul, ca o piele de sagri, ca portofoliul de medicamente sa se restranga in Romania. Am initiat, pentru prima data, un grup interministerial – toata lumea venea la Ministerul Sanatatii, cand de fapt problema este la Ministerul de Finante. (…) Miercuri, la ora 16,00, a avut loc prima sedinta a acestui comitet, prezidat de catre Ministerul de Finante , la care participa Ministerul Sanatatii, Casa de Asigurari de Sanatate, toti reprezentantii asociatiilor de producatori si importatori si se redacteaza o foaie de parcurs cu termene stricte, pentru a reduce presiunea asupra acestei industrii si pentru a ne permite, ceea ce ne dorim de fapt, ca pacientii romani sa aiba aceeasi sansa ca si ceilalti pacienti europeni, pentru a beneficia de tratamentul de care au nevoie”, a declarat ministrul Sanatatii la B1 TV, citat si de Agerpres.

Demnitarul considera ca trebuie aplicate masurile de bun-simt pe care le cere industria medicamentului si ca se va gasi o solutie la actuala criza a medicamentelor.

Etichete: taxa clawback, taxe medicamente, producatori medicamente, tipuri de medicamente, victor costache

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala