Costache: In momentul de fata suntem intr-o perioada critica pentru sistemul sanitar

13/12/2019

Costache: In momentul de fata suntem intr-o perioada critica pentru sistemul sanitar

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/costache-in-momentul-de-fata-suntem-intr-o-perioada-critica-pentru-sistemul-sanitar/

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, spune ca in momentul de fata, sistemul sanitar se afla intr-o perioada critica, dar spera ca aceasta cumpana sa fie depasita.

“In momentul de fata suntem intr-o perioada critica pentru sistemul sanitar. Am vazut cu totii raportul Comisiei Europene pentru Romania publicat acum doua saptamani. Cred ca nu am fi ajuns aici daca medicul ar fi avut un cuvant mai important in discutiile strategice care s-au luat in cursul anilor in sistemul sanitar. In Romania am reusit sa facem excelenta in educatie, iar universitatile de medicina sunt un bun exemplu, dar am ramas in urma in sistemul sanitar. Cred ca imbinarea dintre excelenta academica si excelenta profesionala ne va ajuta sa depasim acest moment de cumpana”, a declarat ministrul Sanatatii, citat de Agerpres.

Demnitarul a participat, vineri, la festivitatea de celebrare a 140 de ani de la infiintarea Universitatii de Medicina si Farmacie ‘Gr T Popa din Iasi’. El este unul dintre absolventii acestei institutii de invatamant, iar cu aceasta ocazie le-a multumeasca fostilor profesori care i-au marcat traseul profesional.

Etichete: sistemul sanitar, sistem sanatate, sistemul public de sanatate, raport sanatate comisia europeana, victor costache, umf iasi

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

EMA: Tarile UE trebuie sa utilizeze toate optiunile disponibile de vaccinare pentru a combate pandemia

Implementarea treptata a contributiei personale a asiguratilor pentru servicii medicale private (CNAS)

Citu: Avem doze de vaccin pentru toata lumea. Nu ar trebui sa avem discutii despre valul patru

Andrei Baciu: Vor exista resurse suplimentare de finantare la nivel european pentru combaterea cancerului

Seful CNAS spune ca reglementarea contributiei personale va aduce transparenta si predictibilitate