Coronavirus | Ministerul Sanatatii a solicitat suplimentarea stocurilor de biocide

03/02/2020

Coronavirus | Ministerul Sanatatii a solicitat suplimentarea stocurilor de biocide

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/coronavirus-ministerul-sanatatii-a-solicitat-suplimentarea-stocurilor-de-biocide/

In contextul emiterii unei alerte globale de catre OMS privind noul coronavirus, Ministerul Sanatatii pastreaza masurile pentru aeroporturi si unitatile medicale sanitare, stabilite inca din 26 ianuarie 2020 de Comitetul interministerial pentru monitorizarea si managementul posibilelor infectii cu coronavirus.

Specialistii Ministerului Sanatatii si ai Institutului National de Sanatate Publica au discutat cu reprezentantii DSP-urilor despre implementarea la nivel local a masurilor instituite in acest sens.

Ministrul Sanatatii, Victor Costache a solicitat suplimentarea stocurilor aflate la nivelul Ministerului Sanatatii pentru biocidele utilizate pentru dezinfectia mainilor si a suprafetelor si a echipamentelor de protectie necesar personalul medico-sanitar.

In prezent, Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals” este dotat cu toate kit-urile necesare diagnosticarii rapide a infectiilor de acest tip.

De asemenea, alte doua unitati sanitare de boli infectioase din tara, din Iasi si Cluj Napoca, vor fi dotate cu echipamente pentru diagnosticare. Pana acum, in Romania nu s-a confirmat niciun caz de infectie cu coronavirus.

Etichete: coronavirus, virus china, masuri protectie coronavirus, dezinfectanti, diagnostic coronavirus

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. Virgil Musta, despre trichineloza: Fazele bolii si ce avem de facut

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, trimis in judecata de DNA

Streinu-Cercel: Inca un val epidemic, foarte probabil la inceputul anului viitor

OMS: Risc sporit de reinfectare cu varianta Omicron in cazul celor care au trecut prin boala

Dr. Diaconu despre retragerea lui Mihai Craiu: Stim cum e sa-ti spuna cineva ca te omoara