Coriu (CMR): Cu totii simtim nevoia de a avea o lege moderna a malpraxisului medical

15/09/2023
Coriu (CMR): Cu totii simtim nevoia de a avea o lege moderna a malpraxisului medical

Coriu (CMR): Cu totii simtim nevoia de a avea o lege moderna a malpraxisului medical

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/coriu-cmr-cu-totii-simtim-nevoia-de-a-avea-o-lege-moderna-a-malpraxisului-medical/

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, doctorul hematolog Daniel Coriu, a vorbit despre necesitatea ‘autoreformarii si autocuratarii’ sistemului medical, mentionand ca sanctionarea medicilor care nu isi fac datoria este atributul unei comisii de disciplina puternice, care trebuie sa fie formata din oameni responsabili si capabili sa isi asume aceasta misiune.

“Suntem cu totul constienti ca avem colegi care nu isi fac datoria, colegi care ar trebui sa fie sanctionati, dar acest lucru nu il face un presedinte, nu il face o persoana, il face o comisie de disciplina. Acum suntem in perioada de alegeri, Comisia de disciplina se alege pentru sase ani. Trebuie sa avem o comisie de disciplina puternica, oameni responsabili, oameni care sa fie capabili sa isi asume acest rol, aceasta misiune de a sanctiona. Cand un medic greseste si mai ales apare si un prejudiciu trebuie sa fie sanctionat”, a punctat Coriu, in cadrul Congresului ‘Zilele stiintifice ale Institutului National de Boli Infectioase ‘Prof. Dr. Matei Bals”, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca legea malpraxisului medical este, de asemenea, in atentia CMR, subliniind ca este nevoie de un act normativ modern.

“Cu totii simtim nevoia de a avea o noua lege, o lege moderna a malpraxisului medical, o lege functionala care sa satisfaca nevoile pacientului de despagubire in caz de malpraxis, dar cel mai important lucru este sa protejeze medicul. Sa ne protejeze pentru ca noi sa putem sa ne facem datoria fara sa avem o presiune in spate” a mai precizat presedintele CMR.

Etichete: legea malpraxisului, daniel coriu, CMR

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: