Copiii risca hepatita B si tuberculoza din lipsa vaccinurilor

29/07/2014

Copiii risca hepatita B si tuberculoza din lipsa vaccinurilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/copiii-risca-hepatita-b-si-tuberculoza-din-lipsa-vaccinurilor/

alimentatia-in-primii-aniNou-nascutii din judetul Prahova sunt pusi in pericol odata cu epuizarea stocurilor de vaccinuri impotriva hepatitei B si a tuberculozei. Directia de Sanatate Publica Prahova precizeaza ca ultima aprovizionare cu vaccinuri s-a facut in 2013, in conditiile in care necesarul lunar pentru imunizarea nou-nascutilor este de cate 500 din cele doua vaccinuri.

250 de nou-nascuti au plecat din maternitati fara a fi imunizati

“In Prahova, cam de aproximativ o luna, posibil si pe un ritm al nasterilor sa spunem neasteptat de mare fata de alte judete, am ajuns in situatia in care copiii sa nu mai beneficieze de acest program de vaccinare gratuita”, a precizat Calin Boeru, managerul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Ploiesti.

Decebl Dan, purtatorul de cuvant al DSP Prahova, a atras atentia ca pentru sfarsitul acestei luni ar fi nevoie de 750 doze de vaccin impotriva hepatitei B si de aproximativ 700 de doze impotriva tuberculozei.

Stocurile de vaccinuri au fost epuizate inca de la inceputul saptamanii

Avand in vedere ca ultima aprovizionare cu doze de vaccinuri s-a facut in 2013, DSP Prahova se confrunta cu o situatie extrem de dificila, avand in vedere ca parintii sunt nevoiti sa plece din maternitati fara a-si imuniza copiii.

Situatia insa nu pare a fi una straina, de vreme ce in lunile de vara au mai fost inregistrate lipsuri ale acestor doua vaccinuri si in alti ani.

Pentru mai multe informatii despre bolile care pot fi prevenite prin vaccinare si despre Planul National de Imunizare, consultati cursul EMC online si gratuit Planul National de Vaccinare.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: