Copiii cu malformatii congenitale cardiace vor fi operati in continuare la noi in tara

19/04/2022
Copiii cu malformatii congenitale cardiace vor fi operati in continuare la noi in tara

Copiii cu malformatii congenitale cardiace vor fi operati in continuare la noi in tara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/copiii-cu-malformatii-congenitale-cardiace-vor-fi-operati-in-continuare-la-noi-in-tara/

Marti a avut loc semnarea actului de prelungire a Acordului de cooperare in domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice incheiat intre Ministerul Sanatatii, Grupul San Donato Italia, Asociatia Bambini Cardiopatici nel Mondo Italia si Asociatia Inima Copiilor din Romania.

Astfel, copiii care se nasc cu malformatii cardiace vor fi operati in continuare, in Romania, ca urmare a prelungirii a acestui acord cu inca trei ani.

“In curand, Romania probabil ca va atinge sustenabilitatea unui program care sa poata sa ofere interventii chirurgicale tuturor copiilor din Romania in zona aceasta a chirurgiei cardiovasculare si din aceasta cauza acordul pe care l-am semnat astazi va consfinti continuarea acestui proiect pe de o parte si extinderea lui. ”, a afirmat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

Demnitarul s-a aratat impresionat de tinerii colegi din Romania care au invatat sa opereze copii pentru diverse malformatii legate de aparatul circulator.

“Aici am avut un model de buna practica. De curand, au fost operati doi copii din Ucraina, copii ai refugiatilor si este un exemplu de solidaritate europeana.”, a mai afirmat ministrul Sanatatii.

Programul inceput in anul 2013, are doua componente: una in care echipele de medici italieni si romani opereaza copiii cu malformatii congenitale cardiace in cadrul spitalelor din Romania si cealalta de pregatire profesionala in Italia a personalului medical din Romania in domeniul chirurgiei cardiace pediatrice.

Interventiile chirurgicale sunt realizate in Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ‘Marie Curie’ si in centrele din Iasi, Cluj si Timisoara.

Etichete: malformatii cardiace, operatii copii cu malformatii cardiace, chirurgie pediatrica

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: