Copiii, 20 % din numarul de pacienti internati anual in spitalele din Romania

20/01/2015

Copiii, 20 % din numarul de pacienti internati anual in spitalele din Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/copiii-20-din-numarul-de-pacienti-internati-anual-spitalele-din-romania/

bpac_siteStrategia pentru protectia copilului arata ca circa 20% din internarile in spitale care se fac anual in Romania, sunt facute pentru copii.

“Servicii spitalicesti sunt furnizate prin circa 350 de spitale, 20 la suta dintre internarile care apar anual fiind facute pentru copii.La nivelul serviciilor spitalicesti, solicitarile de internari pentru copii sunt onorate, chiar si pentru afectiuni care ar putea fi tratate in ambulator, dar apar probleme in privinta calitatii serviciilor si continuitatii ingrijirii post-externare. Un fenomen ingrijorator il constituie persistenta parasirii in unitatile sanitare a nou-nascutilor/copiilor de varste mici”, se arata in document, conform Mediafax.

Specialistii din domeniul protectiei copilului spun ca trebuie acordata mai multa atentie asistentei medicala din unitatile de invatamant.

“Reteaua medicilor scolari este una extrem de restransa, subfinantata si deficitara in resursa umana, lasand descoperita aproape in totalitate componenta de preventie si promovare a sanatatii copiilor in mediul scolar.

In acest domeniu, nu s-a evidentiat o strategie coerenta de dezvoltare in ultimele doua decenii, acoperirea fiind in scadere”, mai scrie in strategie.

De asemenea, initiatorii strategiei mai mentioneaza si o cercetare realizata asupra serviciilor de sanatate mintala pentru copiii din Romania, care a aratat ca in prezentĀ  exista “aproximativ 20 de centre de sanatate mintala pentru copii si adolescenti”.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: