COPAC solicita clarificarea situatiei examenului de rezidentiat

21/10/2019
COPAC solicita clarificarea situatiei examenului de rezidentiat

COPAC solicita clarificarea situatiei examenului de rezidentiat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/copac-solicita-clarificarea-situatiei-examenului-de-rezidentiat/

Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC) solicita Ministerului Sanatatii si Ministerului Educatiei Nationale sa clarifice situatia examenului de rezidentiat si sa il organizeze in acest an, nu anul viitor.

“COPAC solicita Ministerului Sanatatii si Ministerului Educatiei sa clarifice situatia examenului de rezidentiat si sa il organizeze in anul 2019 si nu in 2020. Consideram ca avem nevoie de stabilitate si de responsabilitatea decidentilor pentru a nu afecta sistemul de sanatate afectat de lipsa personalului medical plecat in numar mare in alte tari ale Uniunii Europene, unde isi pot dezvolta cariera intr-un mod serios si predictibil”, trannsmit reprezentantii COPAC potrivit unui comunicat de presa.

De asemenea, organizatia isi arata ingrijorarea si revolta cu privire la situatia incerta a examenului de rezidentiat.

“Instabilitatea cu care se confrunta studentii la medicina referitor la situatia examenului de rezidentiat ii va determina sa plece din Romania lasand pacientii fara medicii de care au nevoie. Noi, pacientii, dar si Romania ca tara nu isi poate permite acest tip de comportament fata de medicii ei”, afirma Radu Ganescu, presedintele COPAC, potrivit sursei citate.

De altfel, COPAC considera ca nu este normal sa fie pusa in pericol o generatie intreaga de viitori medici de care Romania are mare nevoie.

Etichete: COPAC, examen de rezidentiat, rezidentiat 2019

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: