COPAC: Personalul medical trebuie sa fie vaccinat in proportie de 100%

29/07/2021
COPAC: Personalul medical trebuie sa fie vaccinat in proportie de 100%

COPAC: Personalul medical trebuie sa fie vaccinat in proportie de 100%

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/copac-personalul-medical-trebuie-sa-fie-vaccinat-in-proportie-de-100/

Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC) transmite ca sustine masurile europene de protejare a pacientilor si isi arata ingrijorarea in legatura cu nivelul acoperirii vaccinarii in randul profesionistilor din sanatate.

Astfel, solicita Ministerului Sanatatii sa ia masurile care se impun pentru ca persoanele care lucreaza in sistem si vin in contact cu pacientii sa fie in totalitate vaccinate.

“COPAC se alatura si sustine astfel o initiativa a European Patient Forum, al carui membru este, de a solicita tuturor statelor Uniunii Europene protejarea pacientilor prin asigurarea vaccinarii personalului medical.
Vaccinarea profesionistilor din sanatate ridica in primul rand o problema legata de sigurata pacientilor. Numerosi pacienti cronici sunt la risc de a dezvolta complicatii ale unor boli infectioase transmisibile, inclusiv COVID-19. Anumiti pacienti, de exemplu, persoanele care fac tratament de cancer, boli autoimmune sau transplant sunt vulnerabile la infectii in general. Mai mult, anumiti pacienti nu pot fi vaccinati din motive medicale. Din aceste motive, personalul medical trebuie sa fie in totalitate vaccinat, cu exceptia persoanelor care au contraindicatii de vaccinare.”, transmite COPAC intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, pandemia COVID-19 a sporit vulnerabilitatea acestor pacienti. Multi au avut intarzieri in dianosticare sau probleme in continuitatea tratamentului.

“Potrivit studiilor COPAC, 22,8% dintre pacientii cu boli cardiovasculare nu au fost deloc la medic din teama sau din lipsa accesului. Pe masura ce restrictiile au fost ridicate, pacientii cronici continua sa fie ingrijorati in legatura cu siguranta lor. Ei sunt cea mai vulnerabila categorie in aceasta perioada si nu trebuie sa uitam ca vine valul 4 al pandemiei. Ne confruntam cu accesul ingreunat la dianosticare, tratament si monitozare. De multe ori pacientii asteapta in caldura sau in frig in fata spitalului ore in sir. De fiecare data, pacientii au fost obligati sa se testeze, uneori pe banii lor pentru a respecta siguranta personalului medical. De aceea, va rugam sa aratati acelasi respect pacientilor si sa nu ii puneti in pericol.”, mai transmite Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice.

Etichete: vaccinare personal medical, testare personal medical, pacienti cronici, COPAC

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: