COPAC: Pacientii cronici au nevoie de vaccinuri compensate

09/09/2020
COPAC: Pacientii cronici au nevoie de vaccinuri compensate

COPAC: Pacientii cronici au nevoie de vaccinuri compensate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/copac-pacientii-cronici-au-nevoie-de-vaccinuri-compensate/

Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC) din Romania readuce in atentia publica necesitatea protejarii pacientilor cronici, o populatie vulnerabila si la risc prin asigurarea accesului compensat la vaccinare.

“Perioada pe care o traversam este una dificila pentru pacientii cronici. Vedem ca pacientii cronici sunt cei mai expusi la probleme de sanatate in general si in special in vreme de pandemie. De aceea, mai mult ca niciodata este nevoie sa protejam acesti pacienti de alte boli prin asigurarea accesului la vaccinuri. Subliniez ca multi dintre acesti pacienti au venituri minime si nu au posibilitatea de a-si acoperi singuri costurile. Pentru un pacient cu cancer, de exemplu, costurile unei scheme complete de vaccinare ajunge pana la 1000 de euro. Fara asigurarea vaccinarii, sansele tratamentului de cancer pot fi diminuate prin aparitia unor posibile complicatii”, a declarat Radu Ganescu, presedintele Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania, intr-un comunicat remis miercuri.

“Consideram ca asigurarea compensarii vaccinurilor trebuie sa constituie o prioritate a Guvernului in special in perioada dificila pe care o traversam”, a mai adaugat Ganescu.

Potrivit sursei citate, COPAC solicita Ministerului Sanatatii sa asigure in cel mai scurt timp accesul la vaccinare pentru pacientii cronici prin programe dedicate.

Etichete: vaccinuri compensate, vaccinuri pacienti cronici, vaccinare bolnavi cronici, copac

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: