COPAC: Avem pacienti care nu mai au tratament

09/02/2016

COPAC: Avem pacienti care nu mai au tratament

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/copac-avem-pacienti-care-nu-mai-au-tratament/

copacCoalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania atrage atentia Ministerului Sanatatii intr-un comunicat de presa asupra necesitatii rezolvarii problemelor medicamentelor lipsa, care afecteaza in prezent foarte multi bolnavi cronici.

“Avem pacienti care nu mai au tratament si pentru care nu exista alternativa din cauza scaderii preturilor. De asemenea, avem pacienti care si-au intrerupt tratamentul din cauza procedurilor prea birocratice de licitatie, cum este cazul pacientilor cu scleroza multipla. Am inregistrat intreruperi de tratament si in cazul pacientilor cu HIV si nu am primit nici macar un raspuns de la Ministerul Sanatatii. S-au inregistrat intreruperi si la pacientii cu transplant. Toate aceste lucruri inseamna pacienti, a caror viata este pusa in pericol. In aceste conditii, consideram ca un proiect de lege care ne-ar impune sa platim tratamentul este o gluma proasta, intrucat de multe ori facem acest lucru incercand sa facem rost de medicamente din alte tari, in conditiile in care la noi nu le mai gasim”, a declarat Radu Ganescu, presedintele Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania”.

COPAC le mai aminteste politicienilor ca Sanatatea are nevoie de minimum 6% din PIB, are nevoie sa fie finantata corespunzator, iar deciziile pe care le ia Ministerul Sanatatii trebuie sa ajute pacientii, nu sa le puna viata in pericol, cum se intampla acum.

”NU de Agentii mamut care sa cheltuie bani din bugetul oricum insuficient al Sanatatii avem nevoie, ci de o mai buna gestionare a lor si de politici coerente si nu in ultimul rand, de ministrii ai sanatatii care sa asculte si vocea pacientului. Agentia despre care se vorbeste exista oricum de multa vreme in structura Institutului National de Sanatate Publica. Si pana in prezent s-au cheltuit foarte multi bani pe campanii de informare in cazul vaccinarii anti HPV si antifumat cu rezultate aproape de zero”, a continuat Radu Ganescu.

COPAC solicita de urgenta o intalnire la Ministerul Sanatatii, in care sa se identifice solutii pentru lipsa medicamentelor vitale pentru tratamentul pacientilor cronici.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: