Cooperare romano-franceza in domeniul Sanatatii | Victor Costache se intalneste, la Paris, cu omologul francez

04/02/2020

Cooperare romano-franceza in domeniul Sanatatii | Victor Costache se intalneste, la Paris, cu omologul francez

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cooperare-romano-franceza-in-domeniul-sanatatii-victor-costache-se-intalneste-la-paris-cu-omologul-francez/

In perioada 4-6 februarie 2020, Victor Costache, ministrul Sanatatii se va afla la Paris, acolo unde va avea o serie de intalniri cu autoritati franceze, dar si cu medici romani care lucreaza in centrele medicale din Franta.

Pe parcursul vizitei lui, demnitarul roman se va intalni cu Agnès Buzyn, ministrul Solidaritatii si Sanatatii din Republica Franceza, pentru a discuta Memorandumul de Intelegere ce urmeaza sa fie incheiat intre cele doua tari.

Documentul prevede stabilirea de parteneriate, schimb de experienta si bune practici in domenii deficitare ale asistentei medicale ca de exemplu: marii arsi, transplant, chirurgie cardiaca pediatrica, politica medicamentului, evaluarea tehnologiilor medicale, acreditarea unitatilor sanitare.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

HTA – Actualitati Ghid ESC/ESH

De asemenea, cei doi ministrii vor analiza si subiecte de asistenta medicala la zi, privind asigurarea cooperarii intre cele doua sisteme pentru asigurarea masurilor de prevenire si limitare a imbolnaviriilor cu noul coronavirus.

Vizita de lucru a ministrului roman al Sanatatii in Franta prevede si o intalnire cu medicii romani care activeaza in centre medicale franceze. Tot in aceasta perioada, ministrul Victor Costache este invitat sa tina o prelegere in cadrul Conferintei privind „Chirurgia cardiaca si chirurgia vasculara in epoca tehnicilor minim invazive”, la Academia Nationala de Chirurgie din Franta.

Etichete: victor costache, agnès buzyn, parteneriat sanatate 

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala