Cooperare romano-franceza in domeniul Sanatatii | Victor Costache se intalneste, la Paris, cu omologul francez

04/02/2020

Cooperare romano-franceza in domeniul Sanatatii | Victor Costache se intalneste, la Paris, cu omologul francez

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cooperare-romano-franceza-in-domeniul-sanatatii-victor-costache-se-intalneste-la-paris-cu-omologul-francez/

In perioada 4-6 februarie 2020, Victor Costache, ministrul Sanatatii se va afla la Paris, acolo unde va avea o serie de intalniri cu autoritati franceze, dar si cu medici romani care lucreaza in centrele medicale din Franta.

Pe parcursul vizitei lui, demnitarul roman se va intalni cu Agnès Buzyn, ministrul Solidaritatii si Sanatatii din Republica Franceza, pentru a discuta Memorandumul de Intelegere ce urmeaza sa fie incheiat intre cele doua tari.

Documentul prevede stabilirea de parteneriate, schimb de experienta si bune practici in domenii deficitare ale asistentei medicale ca de exemplu: marii arsi, transplant, chirurgie cardiaca pediatrica, politica medicamentului, evaluarea tehnologiilor medicale, acreditarea unitatilor sanitare.

De asemenea, cei doi ministrii vor analiza si subiecte de asistenta medicala la zi, privind asigurarea cooperarii intre cele doua sisteme pentru asigurarea masurilor de prevenire si limitare a imbolnaviriilor cu noul coronavirus.

Vizita de lucru a ministrului roman al Sanatatii in Franta prevede si o intalnire cu medicii romani care activeaza in centre medicale franceze. Tot in aceasta perioada, ministrul Victor Costache este invitat sa tina o prelegere in cadrul Conferintei privind „Chirurgia cardiaca si chirurgia vasculara in epoca tehnicilor minim invazive”, la Academia Nationala de Chirurgie din Franta.

Etichete: victor costache, agnès buzyn, parteneriat sanatate 

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson nu au recomandare de rapel

Suspendarea contractului de munca pe 30 de zile pentru personalul medical fara certificat Covid

Presedintele CE: Suntem foarte norocosi ca avem acces la vaccinuri

Proiect MS: Certificat digital Covid obligatoriu pentru personalul medical

Citu: Valul patru nu a fost pregatit cum trebuia; cu noul ministru Cseke, vom facem fata