Controale privind folosirea produselor Hexi Pharma in spitalele publice

07/06/2016

Controale privind folosirea produselor Hexi Pharma in spitalele publice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/controale-privind-folosirea-produselor-hexi-pharma-in-spitalele-publice/

dezinfectanti-mainiIn urma aparitiei in presa a unor suspiciuni de folosire a produselor Hexi Pharma in Spitalul Judetean de Urgenta Suceava, Inspectia Sanitara de Stat a dispus efectuarea unui control inopinat in toate spitalele publice din tara.

 Concluziile intermediare sunt urmatoarele:

•         La Spitalul Judetean de Urgenta Suceava, controlul a aratat ca flaconul care aparea pe o inregistrare video continea, in fapt, produsul ANIOSYME DD1. Pentru ca produsul fusese cumparat (nu si produs) de la Hexi Pharma, logo-ul companiei se gasea pe flacon.

•         La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, pe sectiile de Obstetrica-Ginecologie si ORL, au fost gasite doua flacoane de produse Hexi Pharma desigilate, dar neutilizate. Ambele recipiente au fost ambalate, sigilate si scoase de pe sectii.

•         La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, controlul a relevat ca mai exista un numar redus de produse Hexi Pharma folosite in activitatea curenta. Motivul este dat de faptul ca, pentru anumite produse biocide, nu a fost gasit un inlocuitor similar in stocul de la furnizori care sa indeplineasca cerintele cantitative ale spitalului.
In data de 2 iunie au fost semnate contractele cu furnizorii care au castigat licitatia pentru inlocuirea majoritatii produselor Hexi Pharma. In aceeasi zi au fost emise si comenzile pentru marfa.

Pentru a preveni aparitia de infectii nosocomiale in aceste conditii, Serviciul pentru Prevenirea si Controlul Infectiilor Nosocomiale din spital a luat masuri suplimentare de curatenie si autocontrol in toate zonele unde produsele s-au mai folosit.

•         In Bucuresti au fost controlate pana in prezent 11 spitale. La niciunul dintre acestea nu s-a constatat folosirea produselor Hexi Pharma. Restul de spitale din Bucuresti sunt in curs de controlare, operatiunea se intinde insa pe o durata mai mare data fiind amploarea controalelor care contin si alte tematici pe langa aceasta.

•         In restul spitalelor din tara nu se folosesc produsele Hexi Pharma.

Amintim ca, in data de 12 mai, Ministerul Sanatatii a recomandat suspendarea utilizarii produselor Hexi Pharma. Orice utilizare dupa aceasta data cade in raspunderea managementului spitalelor.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Personalul de pe ambulanta va protesta la nivel national daca premierul Orban nu invita sindicatele la discutii

Comisarul european pentru sanatate solicita statelor UE sa impuna restrictii pentru combaterea pandemiei

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, urmarit penal de DNA pentru trafic de influenta si luare de mita.

Creste numarul cazurilor de infectii respiratorii acute | Un caz confirmat de gripa

Tataru: Romania este pregatita sa primeasca doua tipuri de vaccin anti-Covid