Controale privind folosirea produselor Hexi Pharma in spitalele publice

07/06/2016

Controale privind folosirea produselor Hexi Pharma in spitalele publice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/controale-privind-folosirea-produselor-hexi-pharma-in-spitalele-publice/

dezinfectanti-mainiIn urma aparitiei in presa a unor suspiciuni de folosire a produselor Hexi Pharma in Spitalul Judetean de Urgenta Suceava, Inspectia Sanitara de Stat a dispus efectuarea unui control inopinat in toate spitalele publice din tara.

 Concluziile intermediare sunt urmatoarele:

•         La Spitalul Judetean de Urgenta Suceava, controlul a aratat ca flaconul care aparea pe o inregistrare video continea, in fapt, produsul ANIOSYME DD1. Pentru ca produsul fusese cumparat (nu si produs) de la Hexi Pharma, logo-ul companiei se gasea pe flacon.

•         La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, pe sectiile de Obstetrica-Ginecologie si ORL, au fost gasite doua flacoane de produse Hexi Pharma desigilate, dar neutilizate. Ambele recipiente au fost ambalate, sigilate si scoase de pe sectii.

•         La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, controlul a relevat ca mai exista un numar redus de produse Hexi Pharma folosite in activitatea curenta. Motivul este dat de faptul ca, pentru anumite produse biocide, nu a fost gasit un inlocuitor similar in stocul de la furnizori care sa indeplineasca cerintele cantitative ale spitalului.
In data de 2 iunie au fost semnate contractele cu furnizorii care au castigat licitatia pentru inlocuirea majoritatii produselor Hexi Pharma. In aceeasi zi au fost emise si comenzile pentru marfa.

Pentru a preveni aparitia de infectii nosocomiale in aceste conditii, Serviciul pentru Prevenirea si Controlul Infectiilor Nosocomiale din spital a luat masuri suplimentare de curatenie si autocontrol in toate zonele unde produsele s-au mai folosit.

•         In Bucuresti au fost controlate pana in prezent 11 spitale. La niciunul dintre acestea nu s-a constatat folosirea produselor Hexi Pharma. Restul de spitale din Bucuresti sunt in curs de controlare, operatiunea se intinde insa pe o durata mai mare data fiind amploarea controalelor care contin si alte tematici pe langa aceasta.

•         In restul spitalelor din tara nu se folosesc produsele Hexi Pharma.

Amintim ca, in data de 12 mai, Ministerul Sanatatii a recomandat suspendarea utilizarii produselor Hexi Pharma. Orice utilizare dupa aceasta data cade in raspunderea managementului spitalelor.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: