Controale la toate spitalele de psihiatrie din tara

19/08/2019

Controale la toate spitalele de psihiatrie din tara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/controale-la-toate-spitalele-de-psihiatrie-din-tara/

Ministerul Sanatatii va efectua controale la toate spitalele de psihiatrie din tara, a anuntat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

Continut educational:

“Noi am finalizat ancheta privitoare la acest caz, dar controlul incepe abia acum, controlul va continua la toate spitalele de psihiatrie care au incluse compartimente de masuri de siguranta, dar si la spitalele de psihiatrie din tara (…). Ministrul Sanatatii nu poate sa mearga in fiecare spital din tara, dar Directiile de Sanatate Publica au reprezentanti in cadrul Consiliilor de Administratie, care se pare ca fac multa figuratie, asa este. Atata vreme cat de luni de zile nu te intalnesti… Aceste Consilii trebuie sa aprobe bugete, sa aprobe planuri de achizitii. Sigur, acum spitalul spune: ‘nu am buget’, desi are, pentru ca angajeaza cheltuieli. Sunt mai multe aspecte pe care le vom verifica concret, vom incepe cu aceste spitale pe masuri de siguranta, spital de psihiatrie, si verificari la modul de functionare a Consiliilor de Administratie a Comitetelor Directoare”, a declarat, luni, ministrul Pintea conform Agerpres.

In noaptea de sambata spre duminica, la Spitalul de Psihiatrie Sapoca, un barbat de 38 de ani internat cu sevraj etilic a atacat mai multi pacienti cu un stativ de perfuzii. Cinci pacienti si-au pierdut viata, iar alti opt au fost raniti.

Etichete: controale spitale, spitale psihiatrie, spitalul de psihiatrie sapoca

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: