Controale incrucisate in toate spitalele din tara

22/02/2016

Controale incrucisate in toate spitalele din tara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/controale-incrucisate-in-toate-spitalele-din-tara/

spital-newIncepand cu 10 martie, in spitalele din toata tara vor incepe controale incrucisate.

Ministrul Sanatatii a anuntat ca verificarile vor fi facute de specialisti din doua judete in al treilea judet.

“Pregatim cu mare atentie aceste controale incrucisate, compartimentele de control, integritate sunt alaturi de noi”, a afirmat ministrul Achimas-Cadariu.

Totodata, el mai spune ca  se gandeste la instituirea unor registre in care sa se marcheze cazurile de boli transmisibile, dar si complicatiile care apar in tratamentul unor pacienti.

“Ne gandim la instituirea unor registre (…). Spitalele sa aiba registre in care sa marcheze aceste cazuri de boli transmisibile, de situatii neobisnuite, precum si complicatiile care apar in tratamentul unor pacienti, astfel incat directorii de DSP sa mearga proactivi saptamanal si sa poata verifica ei insisi aceste registre, dincolo de raportarea care se pune. Gandim acest mod de a merge catre pacientii nostri prin intermediul mecanismelor de inspectie si control pe care le avem”, a  mai precizat ministrul Sanatatii, conform Agerpres.

Anul trecut, Inspectia Sanitara de Stat a organizat doua actiuni de control.Una in luna martie, cu 311 unitati sanitare cu paturi verificate, 240 de sanctiuni contraventionale, dintre care 183 de avertismente, plus doua decizii de suspendare. In al doilea control au fost aplicate 129 de sanctiuni contraventionale si 77 de avertismente.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: