Controale in spitalele publice din Romania pana pe 15 decembrie

10/12/2013

Controale in spitalele publice din Romania pana pe 15 decembrie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/controale-in-spitalele-publice-din-romania-pana-pe-15-decembrie/

controale-in-spitaleIn perioada 10 -15 decembrie 2013 vor exista controale in toate spitalele publice din Romania, conform declaratiilor ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Controalele in cele 340 de spitale publice din tara vor fi realizate de Directiile judetene de sanatate publica.

Ce se va urmari in aceste controale

Directiile judetene de sanatate publica desemnate sa verifice spitalele vor avea in vedere daca spitalele sunt asigurate cu medicamente si materiale sanitare de stricta necesitate.

De asemenea, vor urmari planificarea echipelor medicale, organizarea desfacerii de medicamente si stabilirea farmaciilor cu program non-stop.

In acelasi timp, directiile judetene de sanatate publica trebuie sa se asigure ca, in cazul situatiilor de urgenta, spitalele vor colabora cu inspectoratele pentru situatii de urgenta.

Nu in ultimul rand, controalele vor urmari daca asistenta medicala este asigurata si in zonele rurale.

Rezultatele controalelor vor sta la baza planului de masuri in spitale

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a precizat ca pe baza rezultatelor acestor controale se vor pune bazele planului de masuri care va fi prezentat ulterior consiliilor judetene, managerilor de spitale, reprezentantilor Colegiului Medicilor si al Farmacistilor si reprezentantilor ai Societatii Nationale de Medicina Familiei.

β€œIn baza acestor rezultate vom intocmi planul de masuri pentru evaluarea capacitatii unitatilor din sistemul de sanatate pentru asigurarea necesarului de medicamente, material sanitare si echipe medicale in perioada 24 decembrie 2013 – 6 ianuarie 2014”, a precizat ministrul Eugen Nicolaescu.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: