Stiri medicale

Controale CNAS

Data ultimei actualizari: 21/09/2012

Conform ordinului nr.419/28.08.2012 postat pe site-ul CNAS,  Casele de Asigurari de Sanatate au obligatia de a verifica realitatea serviciilor raportate spre decontare de catre furnizorii de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale aflati in relatii contractuale cu acestia.

Actul normativ prevede ca verificarea sa fie facuta dupa depunerea documentelor in vederea decontarii serviciilor medicale, medicamentelor  si dispozitivelor medicale, inaintea parcurgerii celorlalte executii bugetare.Tematica de control consta in verificarea concordantei intre activitatea raportata si activitatea efectuata pe luna pentru care s-a solicitat decontarea, in vederea stabilirii realitatii, potrivit  legislatiei in vigoare. Verificarea se face de echipe formate din cel putin doua personae, din care una obligatoriu din structura de control a institutiei, desemnate prin decizie a presedintelui director general al casei de asigurari de sanatate. Aceasta verificare se realizeaza lunar, prin sondaj.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.