Contractul de distribuire a cardului de sanatate a fost semnat cu Posta Romana

05/09/2014

Contractul de distribuire a cardului de sanatate a fost semnat cu Posta Romana

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/contractul-de-distribuire-cardului-de-sanatate-fost-semnat-cu-posta-romana/

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) si Posta Romana au semnat astazi la Palatul Victoria contractul de distribuire a cardului national de sanatate. Incepand cu 18 septembrie, Posta Romana trebuie sa livreze 12,4 milioane de carduri in sase saptamani, conform wall-street.ro. 91% din cardurile de sanatate vor fi distribuite pana la finalul lui octombrie.

Premierul Romaniei: Implementarea cardului a fost amanata din cauza unor fapte de coruptie

“Vreau sa știti ca am pierdut peste un an de zile in implementarea acestui proiect extrem de important din cauza unor fapte grave de coruptie, comise de catre fosta conducere a Casei, de catre domnul Duta. Sigur, justitia lucreaza in ritmul sau cunoscut si o sa traga la raspundere peste 100 de ani pe cei care au gresit. Important este ca am pierdut un an, pe care l-am recuperat”, a precizat premierul Victor Ponta.

Prin cardul de sanatate vor fi monitorizate cheltuielile in sanatate

Premierul a precizat ca prin cardul de sanatate se va putea verifica daca pacientul a fost intr-adevar la medicul de familie, daca a accesat un anumit serviciu din sanatate.

“Practic, ca orice fel de card bancar, de exemplu, ramane un istoric al prezentei, al serviciilor pe care fiecare cetatean le apeleaza si al decontarii acestora”, a precizat premierul.

Pana la finalul lunii octombrie, se doreste ca distribuirea cardurilor sa fie finalizata.

Autor: Agerpress

2 Comentarii

  1. popescu sorin says:

    in Franta exista cititoare de carduri portabile… probabil se vor putea achizitiona si la noi , mai mult ca sigur fiind vorba de un distribuitor unic pe piata romaneasca…. ca de…

  2. savu bogdan says:

    Ar fi ok daca in caz de deces, apartinatorii ar fi obligati sa predea la primarie cand ridica certificatul de deces,pe langa cartea de iidentitate si cardul de sanatate! Se stie de ce. Si intrebare: cum se vor verifica accesarile in caz de vizita la domiciliu?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: