Contractul-cadru | Guvernul mentine valorile punctelor per capita si pe serviciu

31/01/2024
Contractul-cadru | Guvernul mentine valorile punctelor per capita si pe serviciu

Contractul-cadru | Guvernul mentine valorile punctelor per capita si pe serviciu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/contractul-cadru-guvernul-mentine-valorile-punctelor-per-capita-si-pe-serviciu/

Executivul a aprobat mentinerea pe semestrul intai al anului 2024 a valorilor punctelor per capita si pe serviciu de asistenta medicala primara si ambulatorie de specialitate.

“Executivul a modificat contractul-cadru, conform celor convenite in consultarile cu reprezentantii medicilor de familie. Una dintre principalele modificari este mentinerea pentru intreg semestrul intai al anului 2024 a valorilor punctelor per capita si per serviciu de asistenta medicala primara si ambulatorie de specialitate care au fost valabile in semestrul al doilea al anului trecut 2023. La medicina dentara, in semestrul intai al acestui an se va mentine aceeasi suma orientativa lunara pentru medicii stomatologi ca in semestrul al doilea al anului trecut, respectiv 6.000 lei pe luna pentru medicul specialist. In asistenta medicala ambulatorie de specialitate pentru specialitati paraclinice, lista afectiunilor pentru care analizele si investigatiile se pot efectua si dupa epuizarea valorii de contract a laboratoarelor se extinde cu boala cronica de rinichi”, a declarat Mihai Constantin, purtatorul de cuvant al Executivului.

Totodata, potrivit actului normativ, pentru asigurarea continuitatii furnizarii de servicii medicale pe toate palierele de asistenta sanitara, incepand de joi, 1 februarie, contractele existente intre furnizori si casele de asigurari de sanatate vor fi prelungite prin acte aditionale, in conditiile prevazute in forma modificata a contractului-cadru.

Etichete: valori puncte per capita, valori puncte pe serviciu, asistenta medicala primara, contractul-cadru, guvern

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: