Contracte semnate pentru dozele de vaccin ROR

12/05/2017

Contracte semnate pentru dozele de vaccin ROR

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/contracte-semnate-pentru-dozele-de-vaccin-ror/

Ministrul Sanatatii spune ca s-a semnat contractul pentru 109.000 de doze de vaccin ROR, iar vineri se semneaza contractul pentru cele 10.000 de doze care sunt deja in tara.

Demnitarul a participat vineri, la o intalnirea la Palatul Victoria cu premierul Sorin Grindeanu, reprezentantii societatilor profesionale, asociatiilor si societatii civile pe tema vaccinurilor.

“A fost o intalnire legata atat de legea vaccinarii cat si de situatia vaccinarii in general. Am facut o informare cu privire la aprovizionarea cu vaccin ROR, pentru ca asta este stringenta la momentul de fata, l-am informat pe primul-ministru ca astazi se semneaza pentru cele 10.000 de doze care sunt deja in tara si care pot sa intre de saptamana viitoare la medicii de familie, s-a semnat deja contractul si pentru cele 109.000 de doze. L-am informat pe primul-ministru ca toate contractele pe care le demaram pe vaccinuri, in acest moment, sunt pe acord — cadru de minim 2 ani pana la 4 ani, in asa fel incat sa asiguram predictibilitatea si aprovizionarea cu vaccin, sa nu se mai ajunga in aceasta situatie in care este Romania acum”, a spus ministrul Bodog, conform Agerpres.

El a mai precizat ca s-a stabilit constituirea unitatii de management a vaccinului, in cadrul Ministerului Sanatatii, printr-o hotarare de Guvern.

“Am hotarat ca nu vom astepta finalizarea legii vaccinului, initial unitatea fusese prevazuta in legea vaccinului, ci o vom prevedea in organigrama ministerului care deja a fost in dezbatere publica si poate sa intre saptamana viitoare sau cel tarziu cealalta saptamana pe ordinea de zi si sa fie hotarare de Guvern”, a mentionat ministrul Sanatatii.

De asemenea, Bodog a mai precizat ca achizitiile de vaccinuri se fac, in marea majoritate, de la o singura sursa.

“Exista unul sau doi producatori de vaccinuri, iar in momentul de fata, de exemplu, pentru ROR, una dintre firme si-a exprimat disponibilitatea si ca are o cantitate de vaccin pe care sa o livreze astazi, adica in doua saptamani, iar cealalta firma producatoare poate sa livreze diferenta de cantitate de vaccin la toamna. Practic, piata este oarecum impartita”, a mai spus ministrul Sanatatii conform sursei mentionate.  

Bodog si-a exprimat speranta ca la mijlocul acestui an sa se rezolve problema vaccinurilor in Romania si sa se intre “intr-o oarecare normalitate”.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Comisar european, despre pandemia Covid-19: In unele state membre, situatia este mai rea decat in martie

Legea privind educatia sanitara in scoli, constitutionala

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj