Contraceptivele combinate si tromboembolismul venos

18/01/2013

Contraceptivele combinate si tromboembolismul venos

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/contraceptivele-combinate-si-tromboembolismul-venos/

In urma numeroaselor articole aparute in presa privind asocierea contraceptivelor combinate cu aparitia tromboembolismului venos (prezenta de cheaguri in vene), Agentia Europeana a Medicamentelor (EMA) isi actualizeaza recomandarile referitoare la contraceptive.

Astfel, intr-un comunicat al EMA , se arata ca utilizarea contraceptivelor combinate este asociata cu un risc foarte scazut de aparitie a trombilor, iar acesta difera in functie de tipul de contraceptive combinate. Aceste medicamente sunt in mod constant si riguros tinute sub stricta monitorizare.

In prezent nu exista noi dovezi care sa sugereze aparitia unei modificari a profilului de siguranta a contraceptivelor combinate de pe piata. Prin urmare, nu exista nici un temei pentru incetarea utilizarii contraceptivelor de catre femei.

Reteaua europeana de reglementare in domeniul medicamentului detine un sistem solid de gestionare a problemelor de siguranta in domeniul medicamentelor. Prin intermediul acestui sistem orice noua dovada in ceea ce priveste problemele de siguranta aparuta intr-un stat membru al Uniunii Europene (UE) trebuie adusa la cunostinta Agentiei in vederea evaluarii și luarii de decizii adecvate pentru protejarea pacientilor din intreaga UE.

La momentul actual, niciun stat membru nu a informat EMA cu privire la existenta de noi dovezi referitoare la aparitia tromboembolismului venos asociat cu utilizarea contraceptivelor combinate.

 

Stire realizata de Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Solidaritatea Sanitara: 23% din munca unui medic dintr-un spital Covid este neplatita

Managerul SJU Bistrita: Dati drumul la tratamentul antiviral din zona de prespital

ECDC: Sezonul gripal ar putea fi unul sever

Arafat: Solidaritatea pe care o vedem ne face sa simtim ca suntem cu prietenii alaturi

Un medic propune ca antiviralul Favipiravir sa poata fi cumparat din farmacii