Stiri medicale

Consumul excesiv de alcool pe lista neagra in Romania

Data ultimei actualizari: 27/06/2013

consumul de alcoolConstientizarea si atragerea atentiei publicului larg asupra consecintelor consumarii alcoolui reprezinta un factor important pentru reducerea afectiunilor cauzate de consumarea alcoolui in exces. In Romania se inregistreaza o medie de 10-12 litri pe an pe cap de locuitor cu varsta peste 15 ani (inclusiv) conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Chiar daca aceasta organizatie caracterizeaza situatia in Romania drept stabila in cazul consumului de alcool, acesta se afla intr-o tendinta de crestere.

“Studiul privind impactul economic al consumului daunator de alcool asupra sistemului de sanatate din Romania” implementat in perioada mai-octombrie 2013 de catre Asociatia Romana pentru Promovarea Sanatatii are in vedere tocmai tragerea unui semnal de alarma asupra bolilor care pot surveni in urma consumului de alcool.

Scopul principal al “Studiul privind impactul economic al consumului daunator de alcool asupra sistemului de sanatate din Romania” este sprijinirea Ministerului Sanatatii in vederea initierii unui program de constientizare publica a bolilor generate de consumul daunator de alcool. Unul dintre obiectivele proiectului sustinut de Lundbeck Romania este de a se masura dimensiunea economica a consumului daunator de alcool.

Rezultatele studiului vor fi oferite dicidentilor din sistemul de sanatate pentru a le oferi ca suport in documentare si realizare de politici si interventii, conform declaratiilor Florentinei Furtunescu, medic primar de sanatate publica, coordonatorul stiintific al studiului “Studiul privind impactul economic al consumului daunator de alcool asupra sistemului de sanatate din Romania”.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.