CNAS: Consultari pentru elaborarea unui nou model de Contract-cadru

19/07/2021

CNAS: Consultari pentru elaborarea unui nou model de Contract-cadru

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/consultari-pentru-elaborarea-unui-nou-model-de-contract-cadru/

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) si Ministerul Sanatatii anunta ca au demarat un proces amplu de analiza si consultare privind elaborarea unui noul model al Contractului-cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate, precum si a normelor de aplicare ale acestuia.
In acest sens, pe site-ul CNAS a fost publicat calendarul activitatilor aferente acestui proces (http://propuneri-coca.cnas.ro)

Intr-o prima etapa, in perioada 13 iulie – 31 august 2021 vor fi colectate in format electronic propunerile de modificare a Contractului-cadru si a normelor de aplicare ale acestuia.

Pentru aceasta etapa, CNAS a transmis invitatii, pentru a contribui cu propuneri, catre toti actorii din sistem interesati sa participe la elaborarea noului model de Contract-cadru: colegii, patronate, sindicate, asociatii profesionale si patronale si asociatii de pacienti reprezentative la nivel national.

“Este important sa alocam mai mult timp pentru elaborarea urmatorului Contract-cadru, astfel incat sa putem evalua cat mai bine reglementarile pe care le va contine acesta, necesare pentru imbunatatirea conditiilor de acordare a serviciilor in sistemul de sanatate. Impreuna cu Ministerul Sanatatii, ne-am propus un proces transparent de consultari si negocieri, in care vocea fiecarui actor din sistem sa fie auzita. Toate propunerile pe care le vom primi vor fi analizate si centralizate, iar rezultatele analizei comune a Ministerului Sanatatii si a CNAS, precum si minutele consultarilor si negocierilor vor fi facute publice”, a declarat presedintele CNAS, Adrian Gheorghe, potrivit unui comunicat dat publicitatii la inceputul acestei saptamani.

Etichete: contract-cadru, model de contract-cadru, propuneri contract-cadru, CNAS

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: